Àmbit de la notícia
Projectes

Wàitala crea icones inclusives i lliures de sexisme

Entitat redactora
Colectic
  • Icona que proposa Wàitala per representar els seients reservats

Posa a l'abast d'entitat, administracions i empreses 34 icones que reflecteixen conceptes que fins ara no s'han vist representats o que s'han mostrat de manera estereotipada.

Les icones simplifiquen la realitat per tal d'oferir amb un cop d'ull informació i indicacions. Amb aquesta simplificació, però, moltes vegades reprodueixen estereotips i, fins i tot, els reforcen. Les dones i altres subjectes no hegemònics queden sovint invisibilitzats. A més, quan les dones estan representades ho és en tasques socialment atribuïdes a la feminitat tradicional (com són les cures, per exemple), perpetuant aquesta distribució de rols.

Així, doncs, el disseny gràfic no és neutral. Davant aquesta realitat, des de la plataforma digital de comunicació ètica Wàitala, juntament amb l'Associació Matriu, han engegat el projecte 'Icones per a la diversitat', que promou el respecte i la diversitat a través de la creació d’icones lliures d’estereotips i prejudicis.

El projecte és resultat d'un procés de reflexió que van iniciar les dues organitzacions, l'abril de 2018. Fruit d'aquest procés, l'Associació Matriu ha elaborat un informe i Wàitala el kit amb imatges inclusives.

 

Amb aquestes icones han volgut emfatitzar la diversitat, "amb la finalitat d'erradicar la violència masclista heteropatriarcal i donar visibilitat a conceptes i idees vinculades a la solidaritat i l'entorn social". D'aquesta manera, pretenen "sumar esforços en la generació de nous referents visuals que incideixin en la creació d’un imaginari cultural més ric, divers i respectuós i, per tant, una societat més justa i inclusiva".

El material gràfic es pot descarregar de manera gratuïta. Només cal registrar-s'hi amb una adreça de correu electrònic, on fan arribar l'enllaç a la descàrrega. Està especialment pensat per a entitats de l'economia social i solidària, administracions i institucions, empreses sensibles a la diversitat i a qualsevol persona que les vulgui fer servir en les seves accions de comunicació, senyalització d'espais compartits, etc.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari