2011: Feliç any del voluntariat!

 Font:
Font:

2011: Feliç any del voluntariat!

Resum: 

El 2011 serà l’Any Europeu del Voluntariat i es presenta ple d’activitats, congressos i projectes socials que val la pena aprofitar. L’objectiu és reconèixer la feina de totes les persones voluntàries i impulsar el voluntariat. Al 2011: Fes-te voluntari, marca la diferència!

El sector social i les entitats escalfen motors de cara a l’any que ve des de fa setmanes, ara ja només falta donar el tret de sortida del que serà l’Any Europeu del Voluntariat, un any per promoure el voluntariat i fomentar la participació cívica, impulsar les organitzacions de voluntariat, reconèixer els voluntaris i augmentar la consciència del valor i la importància del voluntariat.

El lema de l’any europeu és “Fes-te voluntari, marca la diferència!”. Una diferència que ja marquen més de 100 milions d’europeus i més de 600.000 catalans que estan compromesos amb activitats de voluntariat i experiències solidàries per millorar la societat.

MARKETPLACE 11/11/11
La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) realitzarà diverses accions de sensibilització sobre el voluntariat. Una d’elles serà el MarketPlace, la principal activitat de ressò a nivell europeu. Es tracta d’una iniciativa originària d’Holanda que consisteix en una compra-venda de proejctes solidaris entre organitzacions socials, empreses, mitjans de comunicació, agents educatius i administracions públiques. L'altre objectiu del MarketPlace és afavorir el Networking, o xarxa de contactes per iniciar projectes en un futur. El Marketplace es farà a Barcelona el dia 11/11/11 i serà el primer Markat Place de Catalunya. Les entitats federades i les empreses que ho desitgin ja poden començar a presentar projectes per tal de participar-hi. Persones de contacte: Eva Lleonart i Laura Codina (internacional@federacio.net)

II CONGRÉS EUROPEU DEL VOLUNTARIAT
El Departament de Governació i Administracions Públiques organitza de cara a l’octubre del 2011, el II Congrés Europeu del Voluntariat, amb l’objectiu de construir un espai per al diàleg i l’explicació d’experiències i bones pràctiques del sector associatiu i de voluntariat tant per a la promoció, el reconeixement, la formació de les persones voluntàries com per a la millora en la captació i fidelització d’aquestes persones en les entitats on es desenvolupa el voluntariat.

III CONGRÉS DEL TERCER SECTOR SOCIAL
La Taula del Tercer Sector, que agrupa 29 federacions d’entitats –entre elles la FCVS- convoca el III Congrés del Tercer Sector amb l’objectiu d’agrupar les 7.500 entitats socials de Catalunya per enfortir la identitat, valors i capacitats del sector, i reclamar més i millors polítiques socials públiques. El congrés es farà els dies 24 i 25 de març al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Les inscripcions ja estan obertes.

2n CONGRÉS DE LES ASSOCIACIONS DE BARCELONA
Durant el 2011, Barcelona acull també un altre congrés, en aquest cas el 2n Congrés de les Associacions de Barcelona, organitzat pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB). El tret de sortida es va donar a finals d’octubre i s’allargarà fins el 30 d’abril, dia en què es farà la cloenda. Durant tots aquests mesos s’organitzaran debats als diferents barris de la ciutat entorn a tres grans eixos: el reconeixement de l’associacionisme, el finançament i l’ús de l’espai públic. A més, ja està en marxa el Congrés Virtual en què es pot debatre sobre els tres eixos de manera on-line a través de la web del 2n congrés.

Afegeix un comentari nou