4 activitats d'interès social a 'La Setmana del Llibre en Català'

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
El còmic 'Ombres de colors', d'Oriol Malet, parla d'abandonament escolar a través de casos reals i de la mirada del mestre. Font: Editorial Comanegra
El còmic 'Ombres de colors', d'Oriol Malet, parla d'abandonament escolar a través de casos reals i de la mirada del mestre. Font: Editorial Comanegra

4 activitats d'interès social a 'La Setmana del Llibre en Català'

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La 41a edició de la Fira del Llibre es fa del 8 al 17 de setembre a Barcelona i acull presentacions i actes vinculats al tercer sector social.

El Moll de la Fusta de Barcelona es converteix durant nou dies en un gran espai de trobada entre les persones que llegeixen, les que editen llibres, les que en venen i les que n'escriuen. En un programa amb més de tres-centes activitats, a 'La Setmana del Llibre en Català' també hi tenen espai la presentació del llibre 'Abraçades', de Victòria Molins, i l'activitat 'Reivindicant la cura des dels llibres'.

  • Presentació del llibre 'Ombres de colors'

L'abandonament escolar és el tema del còmic 'Ombres de colors', d'Oriol Malet. A 'La Setmana', l'autor conversarà amb la periodista Agnès Marquès sobre aquesta història d'abandonaments escolars, amistat i creativitat.

El còmic (Comanegra) forma part d'una iniciativa contra l'abandonament escolar prematur que es diu 'Zero Abandonament' i impulsa la Fundació Bofill.

Quan: Diumenge 10 de setembre a les 19.15 h
On: Escenari 3

  • Conversa entre Victòria Molins i Peio Sánchez

Una conversa entre Victòria Molins i Peio Sánchez portarà la filosofia i la realitat de la iniciativa solidària de l'Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna, de Barcelona, a 'La Setmana'. Serà amb la presentació del llibre de Molins 'Abraçades. Cada abraçada una història' (Editorial Claret). Però segurament la conversa anirà molt més enllà. En el llibre, l'autora parla del dia a dia d'algunes accions solidàries en les quals participa i de com són importants les abraçades en algunes relacions.

Quan: Dilluns 11 de setembre a les 11.15 h
On: Escenari 1

  • 'Reivindicant les cures des dels llibres'

Social.cat organitza un acte per parlar de la qüestió de les cures i hi participen dues dones que són mares i han escrit les seves experiències. Laura Gonzalvo és autora de 'La llista de les coses impossibles' (Columna Edicions) i Guillermina Sanisidro, de 'Dones i mares invisibles' (M de Mujer). En la conversa sobre el rol de les dones en les cures en la societat actual també hi participarà la responsable de premsa i activitats de l'editorial Tigre de Paper, Laia Altarriba.

Quan: Dimarts 12 de setembre a les 17 h
On: Escenari 1

  • Conversa entre Marta Orriols i Txell Feixas

L'espai 'El matí d'Òmnium' a 'La Setmana' l'obrirà una conversa entre Marta Orriols, autora de 'La possibilitat de dir-ne casa' (Proa), i Txell Feixas, autora del llibre 'Aliades' (Ara Llibres). La periodista Anna Guitart conduirà l'acte en el qual les dues periodistes parlaran de les seves obres protagonitzades per dones.

En el cas d'Orriols és una novel·la sobre una corresponsal a l'estranger que decideix tornar, després de molts anys, per repensar el seu itinerari vital. I en el de Feixas, és la història d'unes nenes i d'un equip de bàsquet al camp de refugiats de Xatila, al Líban.

Quan: Dijous 14 de setembre a les 11.15 h
On: Escenari 1

Afegeix un comentari nou