4 propostes de voluntariat adreçades a l’alumnat universitari

Fundació Pere Tarrés - Transversal
El voluntariat universitari, més actiu que mai durant la pandèmia. Font: Afev
El voluntariat universitari, més actiu que mai durant la pandèmia. Font: Afev

4 propostes de voluntariat adreçades a l’alumnat universitari

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Mentoria per combatre la crisi educativa derivada de la pandèmia, suport a estudiants amb necessitats especials o acompanyar gent gran són algunes de les propostes que ofereixen les entitats.

La pandèmia està agreujant significativament les problemàtiques socials existents a casa nostra en un context on l’altruisme de la ciutadania i el voluntariat esdevenen més necessaris que mai. Amb l’alumnat universitari fent classes telemàtiques, les plataformes de voluntariat i entitats socials fan una crida a aquest col·lectiu per ajudar a mitigar la crisi social.

A continuació, fem un recull de 4 crides de voluntariat adreçades a l’alumnat universitari.

  • Mentoria per combatre la crisi educativa derivada de la pandèmia

El Projecte Rossinyol, impulsat per Servei Solidari, cerca alumnat universitari que estigui interessat a fer mentoria amb alumnat d’instituts i ajudar així a combatre els problemes educatius, agreujats per la pandèmia. Concretament, es necessiten per al mes de febrer, 6 persones mentores per donar suport a joves de l’institut INS la Mina, de Sant Adrià del Besòs, i 4 més per acompanyar alumnes del centre INS Eduard Fontseré, a l’Hospitalet del Llobregat.

Es tracta d’un programa de mentoria entre alumnat universitari o de grau superior voluntari i noies i nois preadolescents, que busca contribuir a la millora dels itineraris formatius i professionals de l’alumnat així com al desenvolupament de les competències interculturals i les habilitats interpersonals.

Les parelles es troben una vegada per setmana per dur a terme activitats de lleure com ara sortides i passejades, visites a la universitat, activitats culturals, etc.

Aquelles persones que estiguin interessades a fer de mentors o mentores en el projecte poden contactar amb Servei Solidari a través del correu electrònic.

  • Suport a estudiants amb necessitats educatives especials

La Plataforma UPF Solidària busca alumnat voluntari per acompanyar altres estudiants que requereixen suport educatiu addicional. Les tasques dependran de les necessitats de cada alumne: suport acadèmic, prendre apunts a classe, acompanyar en els desplaçaments dins del campus o en l’acomodació a l’aula o transcriure materials o documents.

Les persones voluntàries rebran una formació prèvia obligatòria sobre voluntariat i discapacitat de dues hores i seguiment per part del programa UPF Inclusió i el Servei d’Atenció a la Comunitat Universitària.

Per participar del projecte com a persona voluntària, cal inscriure’s a la borsa de voluntariat d’acompanyament de la UPF.

  • Escalf per a la gent gran de les residències durant el seu aniversari

L’entitat Coravis cerca estudiants universitaris que estiguin disposats a alegrar l'’aniversari als avis i àvies que viuen en residències de gent gran. L’entitat proposa que els i les participants enviïn un correu electrònic per felicitar l’aniversari d’un avi o àvia resident a un centre barceloní i ajudar així a fer feliç un col·lectiu molt afectat per la Covid-19.

Aquelles persones que estiguin interessades en aquest acte voluntari poden contactar amb Coravis mitjançant correu electrònic. L’entitat us farà arribar informació del resident per fer així un correu d’aniversari personalitzat.

  • Acompanyament a persones amb diversitat funcional

El programa de convivència de la Universitat de Vic pretén que el jovent amb diversitat funcional pugui desenvolupar habilitats socials, autonomia personal i potenciar l’autoestima i la seva qualitat de vida.

Els estudiants voluntaris del programa tenen l’oportunitat de viure una experiència enriquidora que els permetrà conèixer, comprendre i acceptar les persones amb capacitats diverses.

Per participar del programa, podeu enviar un correu electrònic.

Borses de voluntariat universitari

D’altra banda, les oficines de voluntariat de les universitats catalanes disposen de la seva pròpia borsa de voluntariat on trobareu propostes de tota mena:

Afegeix un comentari nou