En marxa la 4a edició del Concurs de contes i relats curs per educar en valors

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de catalunya
 Font: Walt Stoneburner
Es vol donar a conèixer els 20 drets recollits en la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Foto: Walt Stoneburg
 Font: CEESC
El premi de les dues categories és una estada en qualsevol alberg de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya. Foto: CEESC

En marxa la 4a edició del Concurs de contes i relats curs per educar en valors

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de catalunya

Resum: 

La intenció de continuar construint una eina pedagògica basada en el gènere literari de contes i de relats curts

La delegació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) a les comarques gironines convoca la quarta edició del Concurs de contes i relats curts per educar en valors, amb la intenció de continuar construint una eina pedagògica basada en el gènere literari de contes i de relats curts que ajudi a difondre arreu els drets dels infants.

Els orígens d’aquest concurs parteixen del principi que no n’hi ha prou només amb conèixer quins són els drets dels infants i en respectar-los i fer-los respectar, sinó que cal anar més enllà i s’han de donar a conèixer. I aquest és el gra de sorra que s’afegeix al munt d’iniciatives que arreu es fan en aquest sentit.

Així, l’objectiu del concurs és recollir-los en una publicació il·lustrada, que es difondrà en format digital, perquè es converteixi en una eina pedagògica per al desenvolupament d’activitats amb nens i nenes.

Així doncs, com en edicions anteriors, els contes o relats que participin al concurs han de tenir un objectiu clar: transmetre un valor o un conjunt dels valors inclosos a la Convenció sobre els Drets dels Infants. S’avaluaran tenint en compte l’originalitat del conte o relat en relació amb el valor o conjunt de valors que aquest vol transmetre.

Com a novetat, aquest any el concurs estableix dues categories: per a persones fins als 18 anys i per a persones a partir dels 18 anys.

El premi per a les persones guanyadores de les dues categories és una estada en qualsevol alberg de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya de les comarques gironines en règim de pensió completa de dos dies i una nit per a quatre persones.

1 de setembre, data límit.

Des del CEESC sempre s'ha volgut transmetre la importància de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, signada el 1989. Per celebrar-ne el 20è aniversari, al 2009 des del CEESC es va impulsar el projecte Coneix els teus drets, una web en què s'expliquen 20 dels drets presents en la Convenció pels Drets dels Infants en format audiovisual i d'una manera atractiva per a nens i adults, barrejant personatges reals amb dibuixos animats. A la web també hi ha molts recursos educatius que hi estan relacionats.

El 2013 s’impulsa des de Girona la 1a edició del 'Concurs de Contes per educar en valors Coneix els teus drets'. De les 3 primeres edicions s’han publicat 3 reculls de contes, que es poden consultar a la pàgina web del CEESC. Si voleu consultar la resta de les bases les trobareu en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou