5 crides de recollides de roba d’abric i mantes per a persones sense llar

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
L'arribada del fred complica molt la situació de les persones sense llar i entitats com Creu Roja Girona distribueixen mantes. Font: Creu Roja Girona
L'arribada del fred complica molt la situació de les persones sense llar i entitats com Creu Roja Girona distribueixen mantes. Font: Creu Roja Girona
Persones dormint en una plaça de l'Eixample, a Barcelona, una nit de pluja. Font: Sònia Pau
Persones dormint en una plaça de l'Eixample, a Barcelona, una nit de pluja. Font: Sònia Pau

5 crides de recollides de roba d’abric i mantes per a persones sense llar

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

L'arribada del fred complica molt la situació de les persones que malviuen al carrer o en infrahabitatges. Entitats socials demanen peces de vestir d’hivern i sobretot mantes per fer arribar a les persones que atenen.

Entitats de Barcelona, Girona, Manresa i Reus han fet crides per les xarxes socials perquè necessiten roba d'abric, mantes i sacs de dormir. Són entitats que atenen persones sense llar i denuncien com sobreviure al carrer fa emmalaltir les persones i fa que es morin, de mitjana, vint anys abans que la resta de la població.

L’entitat amb seu a Sarrià, a Barcelona, necessita texans, abrics, jerseis, dessuadores, bambes i xandalls d'home. També demana gorres, bufandes, guants, paraigües, motxilles, cinturons i sacs de dormir.

La roba i complements es portat a la seu d’Assís de dilluns a dissabte de 9 del matí a les 3 de la tarda. L’adreça és: Isaac Albéniz, 14, 08017 Barcelona.

Assís també té en marxa un repte a Migrano de Arena: '50 motxilles per lluitar contra el fred'. Volen repartir cinquanta motxilles equipades amb roba d'hivern a les persones que atenen i necessiten 2.500 euros. Estan a prop dels 1.800 i queden divuit dies per poder-hi col·laborar.

Per ajudar a combatre el fred de l’hivern a les persones en situació de carrer que atenen, Creu Roja Girona necessita mantes i sacs de dormir. Els materials recollits es distribuiran des del Servei d’atenció integral de persones sense llar entre els i les participants d’aquest programa i de manera puntual a través de la Unitat d’Emergències Socials per fer front al fred de l’hivern. Creu Roja va atendre l’any passat més de 159 persones sense llar, un 20% més que les ateses durant el 2020.

Els punts de recollida de la Creu Roja a Girona són: carrer Bonastruc de Porta, 13 i carrer Bernat Boades, 6.

“Tenim el fred aquí i necessitem mantes per abrigar els que més ho necessiten”. Aquesta és la crida que fa la Creu Roja de Manresa amb la previsió que encara queden setmanes de baixes temperatures a la comarca. A Osona són diversos els punts de recollida que hi ha oberts: a Manresa, Sallent, Sant Vicenç de Castellet i Sant Joan de Vilatorrada. En la seva pàgina de Facebook podeu consultar els dies i horaris d’obertura.

El Sindicat d’Habitatge de Reus fa una crida a recollir roba d’abric i també tot tipus de material que ajudi les famílies que acompanyen a no passar fred aquest hivern. Això vol dir roba d’abric i mantes, però també estufes i calefactors. El Sindicat alerta que “moltes persones no tenen prou recursos com per estar en unes condicions mínimes i protegir-se del fred que està fent”. El desorbitat preu de la llum fa encara més difícil passar l’hivern a moltes famílies.

El material es pot dur a La Bullanga (carrer Sant Jaume, 21) o bé a les assemblees que celebra el Sindicat d'Habitatge de Reus.

La crida de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD és per equipar i moblar pisos per a persones en risc d’exclusió social. Necessiten radiadors, mantes, sacs de dormir i edredons, però també electrodomèstics, com ara microones o neveres, roba de llit i estris com carretons per anar a comprar. Per més informació o fer donacions es pot escriure a egutierrez@abd_ong.org.

Afegeix un comentari nou