5 curses per acabar l’any amb esperit solidari

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
El mes d’octubre de l’any passat més de 3.200 persones van participar a la cinquena edició de la ‘Cursa Barcelona En Marxa Contra el Càncer’. Font: AECC Barcelona
El mes d’octubre de l’any passat més de 3.200 persones van participar a la cinquena edició de la ‘Cursa Barcelona En Marxa Contra el Càncer’. Font: AECC Barcelona
Cada any, més d'un miler de persones participen a la cursa que fa la UAB en suport de 'La Marató de TV3'. Font: UAB
Cada any, més d'un miler de persones participen a la cursa que fa la UAB en suport de 'La Marató de TV3'. Font: UAB
Una imatge d'arxiu de la història 'Cursa de la Sagrera', de Barcelona. Font: Cursa de la Sagrera
Una imatge d'arxiu de la història 'Cursa de la Sagrera', de Barcelona. Font: Cursa de la Sagrera

5 curses per acabar l’any amb esperit solidari

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

Córrer o caminar per contribuir a ‘La Marató de TV3’, a recollides de joguines o als serveis d’entitats que acompanyen persones amb càncer. Queden pocs dies per tancar l’any, però hi ha moltes curses amb caràcter solidari.

Moltes curses i caminades s’han convertit en aliades d’iniciatives socials. En recollim algunes que se celebren aquest desembre a Barcelona, Cerdanyola del Vallès, La Jonquera, Banyeres del Penedès i l'Arboç per acabar l'any fent esport i col·laborant amb una iniciativa solidària.

Organitzada per l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, el 18 de desembre es fa la sisena edició de la ‘Cursa Barcelona En Marxa Contra el Càncer’. El lloc és el Parc de Fòrum i es pot triar una de les tres distàncies proposades: 2,5 quilòmetres, 5 o bé 10.

Cal fer la inscripció i la recollida del dorsal i la bossa es pot fer el 16 i 17 de desembre a la botiga Decathlon de l’Illa Diagonal. Per seguir l’última hora de la cursa es pot consultar el web oficial de la iniciativa.

El mes d’octubre de l’any passat més de 3.200 persones van participar a la cinquena edició de la ‘Cursa Barcelona En Marxa Contra el Càncer’.

En suport de ‘La Marató de TV3’, cada any la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès organitzen una cursa i caminada solidària. Serà el diumenge 18 de desembre al matí i els fons recollits es destinaran a la investigació de la salut cardiovascular.

Fa onze anys que la UAB i Cerdanyola del Vallès fan la cursa a favor de ‘La Marató de TV3’ i la novetat és que aquest cop s’hi afegeix la Universitat de Barcelona (UB). Ja hi ha més de vuit-centes persones inscrites que participaran a la cursa d'11,7 km, a la cursa i caminada de 6 km, a la cursa infantil de 500 metres o a la cursa de 500 metres de mobilitat reduïda. Cal fer la inscripció.

Es tornarà a organitzar la fira d'entitats solidàries a la plaça de la Vila Universitària i en aquesta edició s'hi sumaran escoles i instituts de Cerdanyola del Vallès i de Bellaterra. Tots els detalls de la jornada solidària es poden consultar al web de la cursa.

El 26 de desembre arriba l’onzena edició de la ‘Cursa de la Dona de La Jonquera' (Alt Empordà). Serà a les 10 del matí i l’organitza el Centre Excursionista Jonquerenc.

La proposta esportiva de cinc quilòmetres pels carrers de La Jonquera es pot fer corrent o caminant i està oberta a totes les edats. Els fons que es recullin es destinaran a entitats que treballen en la lluita contra el càncer.

Cal fer la inscripció i el preu és de deu euros si es fa de forma anticipada i de dotze euros si es fa el mateix dia de la cursa.

La ‘Cursa de la Sagrera’, que és la més antiga de Barcelona, torna el 18 de desembre al matí i per segon any consecutiu inclou curses infantis de categories adaptades. El recorregut és de deu quilòmetres pel barri de la Sagrera, de Barcelona, i cal fer la inscripció. La cursa col·labora amb l’ONG del barri T’Acompanyem, que té com a objectiu ajudar les persones en atur a trobar feina, oferint suport moral, formació i assessorament.

Per cada participant es destinarà també un euro a col·laborar amb ‘La Marató de TV3’. L’any passat es van recollir 1.600 euros per a la iniciativa solidària de TV3 i Catalunya Ràdio.

Els municipis de Banyeres de Penedès i l’Arboç (Penedès) organitzen conjuntament la quarta edició de la ‘Sant Silvestre Solidària’ que subtitulen ‘Cap infant sense joguines’. La proposta, que es pot fer caminant o corrent, es farà el dissabte 31 de desembre a les 9.30h.

La sortida serà a la Plaça de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès i l’arribada, al Poliesportiu Municipal de l’Arboç (Plaça Catalunya). L’organitza el Club Esportiu Banyeres del Penedès i cal fer la inscripció. Hi ha inscripció a preu reduït (deu euros) fins el 15 de desembre i la possibilitat de participar-hi es tancarà el dijous 29 de desembre. Dos euros de cada inscripció es destinaran de forma solidària a comprar joguines per als nens i nenes més desfavorits dels dos municipis.

Afegeix un comentari nou