5 curtmetratges amb motiu del Dia Mundial contra l'Esclavitud Infantil

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
"De la Ilusión a la Explotación". ONG CHS Alternativo Font: ONG CHS Alternativo
"De la Ilusión a la Explotación". ONG CHS Alternativo Font: ONG CHS Alternativo
"Aya". Francesca Canepa  Font: Francesca Canepa
"Aya". Francesca Canepa Font: Francesca Canepa
"Las voces pequeñas". Lina Badenes i Mariona Guiu  Font: Lina Badenes i Mariona Guiu
"Las voces pequeñas". Lina Badenes i Mariona Guiu Font: Lina Badenes i Mariona Guiu
"Los hijos del Ayllu". PDA Films i La Combi  Font: PDA Films i La Combi
"Los hijos del Ayllu". PDA Films i La Combi Font: PDA Films i La Combi
"Trenzar y Vivir". Luis Fernando Malagón  Font: Luis Fernando Malagón
"Trenzar y Vivir". Luis Fernando Malagón Font: Luis Fernando Malagón

5 curtmetratges amb motiu del Dia Mundial contra l'Esclavitud Infantil

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

El 16 d’abril se celebra el Dia Internacional contra l'Esclavitud Infantil. Us mostrem 5 curtmetratges documentals gratuïts que ajuden a destapar aquesta realitat que pateixen més de 246 milions de nens i nenes a tot el món.

D'on neix aquest dia?

La història d’en Iqbal Masih és la d’un nen que mai va poder jugar. El 16 d’abril de 1995 aquest nen paquistanès de 12 anys que treballava trenant catifes fins a 12 hores diàries, el van matar d'un tir mentre anava en bicicleta.

La seva mort es va convertir en un símbol de lluita contra l’esclavitud i l’explotació infantil. Per això aquest dia es celebra el Dia Internacional contra l’Esclavitud Infantil. Us mostrem 5 curtmetratges documentals gratuïts que ajuden a destapar aquesta realitat que pateixen més de 246 milions de nens i nenes a tot el món.

1. "De la Ilusión a la Explotación". ONG Capital Humà i Social

El curtmetratge "De la Ilusión a la Explotación" va ser elaborat per l'ONG peruana CH Alternativo amb la finalitat d'informar i sensibilitzar a la població en general sobre la problemàtica d'Explotació Sexual de Nens, Nenes i Adolescents (ESNNA).

Busca aconseguir un diàleg obert amb la participació dels menors d'edat contribuir en la prevenció de l'explotació sexual, a través de la intervenció de pares, docents i societat civil.

2. "Aya". Francesca Canepa

"Aya" és un curtmetratge dirigit per la directora peruana Francesca Canepa. Narra la història d’un petit poble andí de Cusco, d’on és natural la directora, en l’idioma quítxua.

A través de la vida d'un nen d'aquest poble que busca fer tot el que sigui possible per a complir l'últim desig de la seva mare. Fins i tot, si això significa trair els mateixos principis que ella li va instruir.

“Aya” ens parla sobre la realitat social del Perú sensibilitzant-nos sobre temes que moltes vegades estan ocults: el treball infantil, la desprotecció dels menors o la falta de seguretat social.

3. "Las voces pequeñas" . Lina Badenes i Mariona Guiu

"Las voces pequeñas" és el curtmetratge de les cineastes Lina Badenes i Mariona Guiu que recull l'experiència dels tallers audiovisuals que van realitzar amb un grup d’infants del departament de Sololá, a Guatemala.

Durant diverses setmanes els més petits van rebre tallers audiovisuals amb l'objectiu que cadascun aprengués a utilitzar les eines comunicatives i rodés la seva pròpia peça documental d'1 minut basada en un element del seu entorn.

El curtemtratge és el resultat final de totes elles.

4. "Los hijos del Ayllu". Col•lectius PDA (Espanya) i La Combi (Perú)

"Los hijos del Ayllu" és una coproducció documental i d'animació hispanoperuana, coordinada pels col•lectius PDA Films (Espanya) i la plataforma audiovisual La Combi (Perú), que se centra en la vida d'un grup de nens i nenes del poblat quítxua de Auquimarca, als Andes.

Els infants, menors en edat escolar, expliquen la seva pròpia visió del món i la realitat en la qual viuen a través de les imatges que ells mateixos van gravar i animar.

5. "Trenzar y Vivir". Luis Fernando Malagón

"Trenzar y Vivir" és un curtmetratge dirigit pel cineasta colombià Luis Fernando Malagó i relata la realitat d'una família d'artesans de l'ètnia Zenú sumits en la pobresa i falta d'oportunitats.

A través de l'art en la producció del barret Vueltiao, símbol de Colòmbia, descobrim les limitacions que tenen uns pares per enviar als seus fills a l'escola i el moment d'inflexió en què una família ha de decidir fer treballar als seus fills per a assegurar la subsistència familiar.

Afegeix un comentari nou