5 propostes amb valors per gaudir de les festes de Gràcia i de Sants

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
La Festa Major de Gràcia inclou en el programa visites amb audiodescripcions als carrers decorats per a persones amb.discapacitat visual. Font: Fundació Festa Major de Gràcia
La Festa Major de Gràcia inclou en el programa visites amb audiodescripcions als carrers decorats per a persones amb discapacitat visual. Font: Fundació Festa Major de Gràcia
Algunes entitats socials que acompanyen persones amb malalties participen en l'organització de les festes d'estiu. Font: Fundació Festa Major de Gràcia
Algunes entitats socials que acompanyen persones amb malalties participen en l'organització de les festes d'estiu. Font: Fundació Festa Major de Gràcia

5 propostes amb valors per gaudir de les festes de Gràcia i de Sants

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

Visites amb audiodescripcions per a persones amb discapacitat visual o adaptades per a persones amb autisme són activitats cada cop més habituals a les festes majors.

Entre el 15 i el 21 d'agost els carrers de la vila de Gràcia, a Barcelona, s'omplen de Festa Major. I després, del 19 al 27, ho faran els de Sants. Són dies d'activitats lúdiques i culturals en les quals participen milers de persones i en tots dos casos es fa un esforç perquè cada any siguin més accessibles per a tothom. Destaquem algunes propostes de la Festa Major de Gràcia i de la Festa Major de Sants en les quals participen entitats socials.

  • Col·laboració amb la Fundació Villavecchia

Totes les parades de les comissions de les festes de Gràcia tindran clauers i pins solidaris de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia per recollir fons per als seus projectes. Són productes fets a mà que va crear una nena quan tenia deu anys i li van diagnosticar leucèmia. L'Ingrid feia clauers de pelfa per passar les hores d'hospital. D'aquell primer moment ja en fa cinc anys i s'han convertit en un camí de recollida de fons: LEUCO'S by Ingrid.

Els LEUCO'S són petits leucòcits de colors, com els que les metgesses i metges li veien a ella a través del microscopi. "La iniciativa dels LEUCO'S és singular per la història que hi ha darrere i establir una col·laboració amb la Festa Major de Gràcia també és singular per l'envergadura de la festa, ja que atreu uns dos milions de visitants cada any", explica un portaveu de la Fundació Villavecchia.

  • Visites guiades a Gràcia per a col·lectius diversos (16 i 17 d'agost)

"És una festa arrelada a la tradició, però amb una mirada al present que vol ser més social i inclusiva perquè tothom la pugui gaudir lliurement". Així s'explica en la presentació del catàleg de la Festa Major de Gràcia. S'han programat dues visites guiades i gratuïtes en col·laboració amb l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

  1. Dimecres 16 d'agost. A les 10 h. Visita pels carrers guarnits per a persones amb autisme. És una activitat en col·laboració amb l'Associació Aprenem Autisme, és gratuïta i cal fer la inscripció al correu lleure.aprenem@gmail.com.
  2. Dijous 17 d'agost a les 10.30 h. Visita audiodescrita per alguns dels carrers guarnits per a persones amb discapacitat visual. Sortida a la plaça de la Vila. Les places estan limitades i cal fer la inscripció amb un missatge a subtil@subtil.cat.
  • Donació de sang (18 d'agost. Espai Cultural Albert Musons)

La Fundació Festa Major de Gràcia i els Castellers de la Vila de Gràcia fan un crida a aprofitar les festes per donar sang. El divendres 18 d'agost, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, es podrà donar sang a l'Espai cultural Albert Musons (Alzina, 7). La jornada es fa en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits. El canvi de rutines i sobretot les vacances fan que cada estiu caigui el nombre de donacions de sang i des de les festes de Gràcia es vol contribuir a aconseguir-ne.

  • Primer acte multiconfessional (20 d'agost. Plaça Joanic)

Amb la col·laboració d'AUDIR, entitat que aplega diferents tradicions religioses, la Festa Major de Gràcia tindrà per primer cop un acte multiconfessional. Serà el diumenge 20 d'agost a la plaça Joanic. Es tracta d'un acte participatiu amb una lectura musicada a càrrec de Vincent Bottomley de textos sagrats que parlen de pau. A continuació, hi haurà un concert de cants georgians a càrrec de Vocal Vircan i un de gòspel a càrrec de Vocal Groove.

  • Visites guiades a Sants per a col·lectius diversos (22 d'agost)

Els carrers de la Festa Major de Sants, a Barcelona, tindran recorreguts aptes per visitar-los en cadira de rodes i s'organitzen visites guiades per a persones amb autisme o amb discapacitat visual. Hi participa l'Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD).

  1. Dimarts 22 d'agost a les 10 h. Visita guiada per a persones amb autisme. El punt de trobada és la seu del Districte (c. Creu Coberta, 104). És una activitat d'Aprenem Autisme, és gratuïta i cal fer la inscripció al correu lleure.aprenem@gmail.com.
  2. Dimarts 22 d'agost a les 17 h. Visita guiada audiodescrita pels carrers guarnits per a persones amb discapacitat visual. El punt de sortida serà a la plaça de Bonet i Muixí. És una activitat gratuïta, però cal la inscripció prèvia a subtil@subtil.cat o bé als telèfons 649 005 207 o 620 626 704.


Afegeix un comentari nou