7 crides de voluntariat per a persones convençudes de transformar la societat

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
La caminada solidària de Sant Joan de Déu, 'Magic Line', necessita voluntariat a Barcelona, Lleida, Madrid, Mallorca, Múrcia i València. Font: Sant Joan de Déu Serveis Socials
La caminada solidària de Sant Joan de Déu, 'Magic Line', necessita voluntariat a Barcelona, Lleida, Madrid, Mallorca, Múrcia i València. Font: Sant Joan de Déu Serveis Socials
La Fundació Acollida i Esperança cerca voluntariat per dinamitzar les activitats d'oci dels seus centres el cap de setmana. Font: Fundació Acollida i Esperança
La Fundació Acollida i Esperança cerca voluntariat per dinamitzar les activitats d'oci dels seus centres el cap de setmana. Font: Fundació Acollida i Esperança

7 crides de voluntariat per a persones convençudes de transformar la societat

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

Si sou de les persones que s'han proposat començar l'any fent un voluntariat teniu moltes opcions. En recollim unes quantes.

Donar classes de llengua a joves que estan en un procés d’inserció laboral, col·laborar en l’organització de la caminada solidària ‘Magic Line’ o en la dinamització de les activitats de lleure per a les persones en situació d’exclusió són algunes propostes per fer voluntariat.

Les classes de llengua per facilitar la incorporació social i laboral dels joves que atén és una de les activitats que fa l’entitat Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Ara té oberta una crida de voluntariat per donar classes de castellà de nivell bàsic a joves entre divuit i vint-i-un anys. Són els nois que viuen en els pisos de l’entitat i estan vinculats a programes d’inserció laboral. L’activitat es fa a les tardes a partir de les 18h i també els caps de setmana. Per a més informació es pot contactar amb el correu lleida.voluntariat@sjd.es.

La Fundació Acollida i Esperança ha fet públic que necessita persones voluntàries per dinamitzar les activitats del cap de setmana. Es tracta d’acompanyar les persones ateses per la Fundació, amb seu a Badalona, a les activitats de lleure. Al web de l'entitat, que crea espais d’acollida i atén persones que pateixen exclusió social, especialment persones afectades pel VIH/sida sense recursos econòmics, personals ni suport familiar, es pot fer la inscripció.

L’Associació Asperger de Catalunya cerca estudiants de grau social que tinguin disposició de col·laborar amb el seu projecte ‘L’hora del joc’. Es necessita voluntariat amb capacitats per atendre infants amb altes necessitats de suport i amb disponibilitat per acudir al centre de l’entitat a Viladecans.

S’hi hauran de destinar dues hores quinzenals en horari de tarda. Per a més detalls es pot escriure a lleure.educatiu@asperger.cat.

El 26 de març es farà una nova edició de la caminada solidària de Sant Joan de Déu, la ‘Magic Line’, i aquest cop, a més de fer-se caminant o corrent, alguna ruta es podrà fer nedant. Una de les claus que la fan possible la gran mobilització solidaria que recull fons per a projectes que atenen persones sense recursos i en situació vulnerable és el voluntariat.

Es necessiten centenars de persones que de forma voluntària col·laborin en les tasques d’organització que van des de senyalitzar les rutes, fins atendre els punts d’avituallament de les diferents rutes, passant pel muntatge i desmuntatge d’espais i l’atenció a les persones participants.

La inscripció per ser voluntària o voluntari s’ha de fer a través del web de la ‘Magic Line’. Es necessita voluntariat per a Barcelona, Lleida, Madrid, Mallorca, Múrcia i València.

L’entitat Som Suport Fundació, de Sabadell, cerca una persona voluntària per fer reparacions, tasques de manteniment i petits treballs en els seus habitatges. És imprescindible disposar de vehicle propi i les tasques previstes van des d’arreglar una persiana fins a moure alguns mobles. Segons l’entitat, cal que sigui “una persona compromesa, amb empatia i que estigui sensibilitzada amb el col·lectiu de la discapacitat”.

Som Suport Fundació treballa per garantir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual al Vallès Occidental. Les persones interessades en fer-hi voluntariat poden escriure a marta@somsuport.cat.

Els únics dos requisits que es demanen per formar part del programa ‘Voluntariat per la llengua’ són ganes de parlar en català i tenir una hora disponible a la setmana per dedicar-la a parlar-lo amb una persona que té ganes d’aprendre’l. El programa es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Perquè realment el voluntariat tingui un resultat és necessari que hi hagi un compromís de permanència de deu setmanes. I pel que fa a la modalitat de trobada amb la persona que l’està aprenent i vol practicar-lo, es pot triar fer-ho de forma presencial o bé virtual. Cal fer la inscripció al web del programa.

La Fundació Integramenet, de Santa Coloma de Gramenet, que es dedica a l’acollida, orientació i integració de persones en risc d’exclusió social, necessita persones voluntàries per contribuir a la inserció laboral de persones en situacions de vulnerabilitat. Cal que siguin majors d’edat, tinguin competències en TIC i també motivació per a les relacions personals.

La tasca principal és donar suport al Servei d’Ocupació acompanyant les persones ateses a l’hora d’elaborar el currículum vitae. Cal tenir disponibilitat mínima de tres hores un dia a la setmana. Al web de l'entitat, però, s'hi poden trobar altres necessitats de voluntariat.

Afegeix un comentari nou