ACAPPS ofereix un servei gratuït de subtitulació d’audiovisuals en català

ACAPPS
Autor/a: 
ACAPPS
 Font: ACAPPS
Font: ACAPPS

ACAPPS ofereix un servei gratuït de subtitulació d’audiovisuals en català

Autor/a: 
ACAPPS
ACAPPS

Resum: 

Des de l’inici del projecte ja s'han subtitulat més de cent audiovisuals en català d’organitzacions i empreses.

La comunicació audiovisual cada vegada és més utilitzada per empreses i organitzacions, sovint en formats de curta durada per a les xarxes socials i webs. Malauradament, les persones amb sordesa no poden accedir ni compartir la majoria d’aquests continguts audiovisuals, segons un informe sobre usos d’audiovisuals al canal de YouTube per recursos d’àmbit laboral publicat per l’Observatori d’Accessibilitat i Comunicació Oral de la federació ACAPPS, més del 80% no estan subtitulats per a les persones amb sordesa.

Per pal·liar aquesta situació, ACAPPS, gràcies al suport del departament de Cultura i de l’ajuntament de Barcelona, ofereix la subtitulació en català de continguts per a organitzacions i empreses. Això sí, cal generar una consciència social diària, autèntica i efectiva de la necessitat dels subtítols en els continguts audiovisuals per garantir el dret a la informació de les persones amb sordesa i evitar-ne l’exclusió.

Inclusió mitjançant l'accessibilitat audiovisual

A través de la campanya #AraSubtitulacióEnCatalà fan visible el seu objectiu: “Volem que els materials audiovisuals de les empreses i entitats siguin accessibles i no excloguin les persones amb discapacitat auditiva: la subtitulació és la mesura d’accessibilitat universal a tot el col·lectiu de persones amb sordesa”, explica Laia Sullastres, directora de l’associació ACAPPS.

Les úniques condicions per poder accedir al servei de subtitulació d’audiovisuals és que els continguts siguin en català, públics i d’una durada màxima de 15 minuts. ACAPPS, a través del seu servei propi d’Accessibilitat a la Comunicació, fa 20 anys que ofereix la subtitulació en directe de tot tipus d’actes públics i privats i, des de fa tres anys, també de continguts audiovisuals en diferit.

Afegeix un comentari nou