Ada Colau: “Hem de posar les persones en el centre de les polítiques públiques”

Autor/a: 
Suport Associatiu

Ada Colau: “Hem de posar les persones en el centre de les polítiques públiques”

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

En l’acte de presentació de la nova Junta Directiva de la Taula d’entitats, l’alcaldessa de Barcelona va avançar que l'Ajuntament treballarà per garantir una contractació pública de qualitat que no es basi només en el preu dels serveis.

El passat 16 de juliol, l’Assemblea General de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya va escollir Oriol Illa com a nou president, en substitució d’Àngels Guiteras.

L’acte es va celebrar a l’Auditori de l’ONCE a Barcelona i va comptar amb la intervenció de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Les persones, al centre de les polítiques públiques

En la seva intervenció, Ada Colau va lamentar que, malgrat els recursos propis de què disposa, Barcelona sigui una ciutat “més segregada i desigual que mai”. Per això, va situar com a prioritat de l’Ajuntament la lluita contra la desigualtat a la ciutat -i, especialment, en alguns dels seus barris- posant les persones en el centre de les polítiques públiques.

En aquest sentit, Colau va coincidir amb Oriol Illa que, en el seu primer discurs com a president de la Taula, va reivindicar que les polítiques socials es posin al centre de les polítiques públiques i que es prioritzi la inversió social.

Es parla de despesa social quan fem referència a les persones, i en canvi es parla d'inversió pública quan parlem d'infraestructures.
Oriol Illa, president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Per a l’alcaldessa, existeixen recursos suficients per defensar els drets socials i fer efectius els drets de tothom: es tracta de repartir-los adequadament.

Cal que fem de Barcelona una ciutat més justa i més igualitària [...] No és pobresa, és injustícia. Els recursos hi són.
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Tercer sector i món local

Ada Colau també es va pronunciar sobre la necessitat que l’Ajuntament i el tercer sector treballin de forma tan col·laborativa com sigui possible.

En relació amb el món local, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va recordar que els municipis són els primers receptors de la vulnerabilitat de les famílies i, per tant, entitats bàsiques per contenir la crisi social.

Per Conesa, l'èxit d'aquesta tasca dels ajuntaments requereix de fortes aliances amb les entitats del tercer sector i la societat civil.

De tots i cadascun de nosaltres depèn que tinguem menys famílies en situació de vulnerabilitat; que tinguem menys famílies en situació de pobresa; que tinguem, en definitiva, més oportunitats.
Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona.

Per a una contractació pública de qualitat

Pel que fa a compromisos concrets, Ada Colau va comunicar la seva voluntat d’abordar de forma immediata la necessitat de garantir una contractació pública de qualitat.

Per a l’alcaldessa, cal acabar amb les “males pràctiques en la contractació pública” tot evitant que els criteris econòmics “a la baixa” prevalguin per damunt dels tècnics i acabin posant en perill la qualitat de serveis bàsics.

Que de veritat es tingui en compte la qualitats dels serveis i es garanteixi la sostenibilitat econòmica.
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

En aquest sentit, Colau va esmentar la necessitat d’establir mecanismes de control efectius després de l’adjudicació a cadascun dels concursos.

Per a més informació sobre l’Assemblea i la presentació de la nova Junta Directiva, podeu consultar el web de la Taula d’entitats del tercer sector social de Catalunya.

Afegeix un comentari nou