Ainhoa Contreras: "L'oci nocturn alternatiu és una oportunitat més enllà de botellades i videojocs"
Comparteix
Hem entrevistat l'Ainhoa Contreras, que fa voluntariat d'oci nocturn alternatiu al projecte Vente Pa’ka des de Fundació Marianao.
El projecte Vente Pa’Ka (VPK) va néixer l'any 2006, de la mà d'un col·lectiu de persones joves amb ganes de transformar la seva realitat, per tal d'esdevenir un model de referència en els processos de participació juvenil. Es tracta d'un projecte per generar espais de relació en què puguin transformar les seves inquietuds en propostes d’acció comunitària, per oferir alternatives d'oci social saludable i per fer-les resposanbles de l’autogestió del propi oci juvenil, acompanyant-les en l’ús i gestió dels espais de sant Boi de Llobregat.
Què t'aporta fer voluntariat d'oci nocturn alternatiu?
Fer aquest voluntariat al Vente Pa’ka m’ha aportat i m’aporta moltíssimes coses, diversió és la principal en la que penso, però d’altre banda em dona comoditat, ja que es un espai que em fa sentir molt segura. Finalment cal destacar que aprofitar aquesta oportunitat m’està oferint moltes relacions diverses i molt importants per la meva vida.
Per què vas començar a fer-ho?
Al Vente Pa’ka som participants i voluntàries a l’hora i la veritat és que vaig conèixer aquest tipus d'oci quan van venir a fer difusió a l'institut Marianao i ens van explicar tots els tallers i activitats que oferien. Aleshores unes amigues i jo vam decidir donar-li una oportunitat i fins a temps d'ara continuo consumint aquest tipus d'oci i participant conjuntament amb les meves amistats.
A través de quin projecte o entitat fas el teu voluntariat?
El voluntariat que realitzo es porta a terme al Vente Pa’ka, a través de Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat.
Com definiries l'oci nocturn alternatiu?
Per mi l'oci nocturn alternatiu és una oportunitat, una oportunitat que se'ns ofereix a la joventut per tal de veure més enllà dels botellades i els videojocs. Crec que és una alternativa a l'oci comú per a les persones joves, un espai on es poden dur a terme diverses activitats, tallers, etc. i a més decidir i organitzar entre nosaltres el que volem al nostre barri.
Com creus que ajuda a les persones joves?
Aquest tipus d’oci ens ajuda a nosaltres com a joves a aprendre noves formes de comunicació, alternatives a les de les festes habituals i a desenvolupar una part més creativa del nostre ser. A més, crec que aquest projecte té la capacitat d’empoderar als i les joves, ja que tenim l’oportunitat de decidir entre tots que és el que volem fer.
Afegeix un nou comentari