Àmbit de la notícia
Social

Anabel Lorente: "L'autoestigma és la primera barrera amb la que ens trobem"

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
Judit Vela
  • 'True stories' relata les seves vivències amb el masclisme i la salut mental
    'True stories' relata les seves vivències amb el masclisme i la salut. Font: A.L.
  • L'Anabel investiga les vinculacions de la salut mental i la desigualtat social
    L'Anabel va publicar un curt a YouTube explicant per què va desaparèixer de les xarxes. Font: A.L.

La pedagoga parla dels discursos mediàtics sobre salut mental, la bretxa d'edat i els recursos públics des d'una perspectiva de gènere i de classe.

Als 16 anys, l’Anabel Lorente va patir un trastorn de la conducta alimentària i va estar a un centre d’atenció psiquiàtrica. Anys després, va donar-se a conèixer a les xarxes socials i als mitjans de comunicació publicant una sèrie de vídeos curts animats que portaven per títol ‘True stories’, a través dels quals explicava vivències pròpies relacionades amb el masclisme

Amb l'èxit, però, també va arribar el buit: l’Anabel va desaparèixer del panorama mediàtic durant un any. Al llarg d'aquell temps va ser diagnosticada de depressió severa, fet que la va portar a entendre la invisibilització d’un tema tan important com és el de la salut mental i a investigar sobre les seves vinculacions amb el gènere i la desigualtat social.

Ella es defineix com a pedagoga experta en temes d’acció social i creadora audiovisual. Actualment és sòcia d’Activament i treballa a Obertament, una entitat que lluita contra la discriminació i l'estigma que pateixen les persones a causa de problemes de salut mental. A més, ha publicat recentment 'True stories' en format llibre.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari