Aroha Cabanas: “Crec que les teves pròpies accions diàries són les que poden canviar el món”

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Aroha Cabanas va ser vicepresidenta de Saudade a Galicia. Font: Aroha Cabanas. Font: Font: Aroha Cabanas.
Aroha Cabanas va ser vicepresidenta de Saudade, una associació cultural que promociona la cultura i la tradició gallegues. Font: Aroha Cabanas.
Una societat amb voluntaris i voluntàries representa una societat compromesa i amb valors. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Una societat amb voluntaris i voluntàries representa una ciutadania compromesa i amb valors. Font: Unsplash.

Aroha Cabanas: “Crec que les teves pròpies accions diàries són les que poden canviar el món”

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La responsable de comunicació de Pago de Ina explica perquè no ha fet mai un voluntariat i el que opina sobre el món del voluntariat.

Quina relació tens amb el sector social en la teva vida?

Del 2005 al 2010 vaig ser la vicepresidenta de Saudade, una associació cultural que promociona la cultura i la tradició gallegues. També m’agrada participar en actes i manifestacions que defensin drets i moviments, sobretot tot el que està relacionat amb el feminisme.

Què opines sobre la figura del voluntariat en la societat d’avui en dia?

Crec que és fantàstica. Entenc que la gent que realitza un voluntariat el fa perquè li reporta una satisfacció personal, però a la vegada, la seva col·laboració ajuda a altres persones i causes socials. Hi hauria d’haver més gent voluntària, perquè això significa que vivim en una societat compromesa i amb valors.

Aquesta figura t’ha ajudat en algun moment de la teva vida?

M’ha ajudat a conèixer a molta gent. Quan estava com a vicepresidenta de Saudade vaig conèixer a persones de totes les edats, de diferents contextos socials, amb pensaments molt diversos i una opinió sobre el món social i cultural. Això t’ajuda a desenvolupar una empatia i assertivitat per entendre als demés i descobreixes perspectives i punts de vista que fins ara no t’havies plantejat.

Has fet alguna vegada un voluntariat?

No.

Per què?

Bàsicament per una falta de temps. La meva carrera professional m’ha exigit dedicar-li un temps que no he pogut destinar a altres aspectes, com fer un voluntariat. Tot i així, crec que les teves pròpies accions diàries són les que poden canviar el món. Petites coses que poden passar desapercebudes i realitzem cada dia i que es podrien considerar com el ‘voluntariat invisible’ que fa cadascú.

Has estat a prop de realitzar alguna experiència com a voluntària?

Fa uns anys es va organitzar una gran trobada de gallecs d’arreu del món. Les associacions culturals gallegues que es trobaven a Catalunya aportaven els seus voluntaris, al voltant d’unes 100 persones. Jo em vaig encarregar de la coordinació de totes elles.

Has pensat en fer algun voluntariat algun cop?

Si. Si fes un voluntariat estaria relacionat amb el feminisme i el paper de la dona avui en dia. No en formo part de cap associació vinculada al tema, però si que hi participo a les manifestacions i en el meu dia a dia intento realitzar accions en línia als valors i la missió que defensa el moviment.

Afegeix un comentari nou