Arrels busca 600 persones voluntàries per enquestar les persones que viuen al carrer

FCVS
Imatge gràfica d'Arrels per a la crida de voluntariat.
Imatge gràfica d'Arrels per a la crida de voluntariat.
Voluntariat caminant pels carrers de Barcelona durant la nit i enquestant persones que viuen al ras.
Voluntariat caminant pels carrers de Barcelona durant la nit i enquestant persones que viuen al ras.
Persones voluntàries durant la nit del cens.
Persones voluntàries durant la nit del cens.

Arrels busca 600 persones voluntàries per enquestar les persones que viuen al carrer

FCVS

Resum: 

La campanya #CensSenseLlar es reedita per tercera vegada amb l’objectiu de conèixer de primera mà el grau de vulnerabilitat de les persones sense llar.

Arrels Fundació ha organitzat el tercer cens per conèixer quina és la realitat de les persones sense llar, repetint l’acció duta a terme durant els darrers dos anys. Durant la nit del 5 al 6 de juny, l’entitat tornarà a sortir pels carrers de Barcelona per enquestar les persones que dormen al carrer i conèixer de primera mà què necessiten i quin grau de vulnerabilitat pateixen. Per poder fer-ho en una nit, han llençat una crida de voluntariat en la qual busquen 600 persones voluntàries que donin suport en aquest sondeig.

L’objectiu de la campanya #CensSenseLlar és, en aquest sentit, radiografiar la realitat de les persones sense llar per poder definir polítiques i dissenyar recursos eficaços que aportin solucions a un problema de base estructural. Entre les 23.00 pm i les 5.00 am, petits grups de voluntariat de tres persones recorreran la ciutat i, com a habilitat lingüística, han de parlar alguna d’aquestes llengües: català, castellà, anglès, romanès, àrab, italià o polonès.

L’enquesta recollirà informació qualitativa sobre la situació personal de cada persona. Així doncs, es preguntarà sobre el temps que porten vivint al carrer, sobre si reben suport de serveis socials, o també sobre si han sigut víctimes d’agressions.

Des del 2016, el cens ha permès recollir algunes dades rellevant, com per exemple l’any passat, quan es va determinar que el 84,1% de les persones entrevistades eren homes o el 18,7% patien una situació de vulnerabilitat elevada. De mitjana, el 58% fa un any o més que dormen al carrer i el 41,6% van afirmar no haver estar atesa per cap treballador/a social.

Arrels vol que la informació obtinguda durant els dies 5 i 6 de juny sigui una eina per lluitar contra el sensellarisme i que serveixi per engegar noves alternatives. El recompte de l’enquesta l’impulsa la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). Així doncs, per poder apuntar-se al tercer cens de persones que dormen al carrer a Barcelona es pot fer a través d’un formulari on es pot indicar la zona de preferència a recórrer, la sessió de formació a la qual la persona voluntària pot assistir o la funció que es prioritza dins l’equip.

Afegeix un comentari nou