Arrels llança una acció a Instagram per reivindicar que viure al carrer vulnera drets

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Imatge de la campanya. Font: Arrels Fundació
Imatge de la campanya. Font: Arrels Fundació
Imatge d'una persona dormint en un caixer difosa per la campanya. Font: Arrels Fundació
Imatge d'una persona dormint en un caixer difosa per la campanya. Font: Arrels Fundació

Arrels llança una acció a Instagram per reivindicar que viure al carrer vulnera drets

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

#StopThisPhoto dona visibilitat a la situació de les persones que dormen al carrer durant l’estiu.

Qui més qui menys tothom sap que Instagram és el paradís del ‘postureig’. El que poca gent sap, potser, és la potencialitat de la xarxa de moda entre els joves per a la crítica social. Aquesta és la fórmula que ha trobat Arrels amb la campanya #StopThisPhoto, una acció comunicativa amb l’objectiu de donar visibilitat a la realitat de les persones sense llar durant l’estiu.

Durant els mesos de més calor de l’any, els turistes inunden els seus murs amb imatges de la Barcelona més amable. Tot i això, la ciutat submergida en la pobresa extrema no gaudeix de la mateixa visibilitat i l’entitat, precisament, ha volgut trencar amb aquesta tendència. Arrels ha animat a la ciutadania a compartir la campanya per evitar que es produeixin més imatges de persones dormint al carrer.

A Barcelona, unes 1.200 persones segons el darrer cens d’Arrels viuen al carrer. Amb la campanya, les imatges més típiques d’Instagram han estat simulades per persones sense llar. Les fotografies mostres uns peus en un caixer, una persona amb les seves bosses davant de l’estació de tren o una persona a la platja amb un cartó per dormir.

Totes aquestes fotografies tenen un objectiu: explicar que durant l’estiu, les persones que viuen al carrer, hi segueixen estant i tenen molts drets vulnerables, com el dret a l’habitatge o a el dret a la salut. Segons l’entitat, els albergs i centres públics i privats faciliten l’allotjament a unes 2.100 persones, però sense les places suficients perquè puguin ser una alternativa per a les que continuen sense un sostre sota el qual poder dormir.

L’entitat avisa que veure una persona dormint sobre un cartó o rentant la roba en una font pública és un fet tan habitual que passa desapercebut. A més, alerta que en aquests dies en què les temperatures són més elevades, les persones que viuen al ras tenen més probabilitats de patir insolacions, cremades o deshidratació.

Afegeix un comentari nou