Arxivers sense Fronteres i la campanya Banca Armada reben el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font: Arxivers sense Fronteres
Font: Arxivers sense Fronteres
 Font: Banca Armada
La Campanya Banca Armada va néixer l'any 2007 de la mà de diverses entitats catalanes.

Arxivers sense Fronteres i la campanya Banca Armada reben el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El premi, que enguany arriba a la 33ena edició, vol reconèixer iniciatives en defensa de la pau i la no-violència. L’acte de lliurament se celebrarà el 6 d’octubre a Reus.

En aquesta edició, el Memorial per la Pau Josep i Liese Vidal destaca la feina d'Arxivers sense Fronteres, que promou projectes de cooperació i solidaritat en l’àmbit dels arxius i del patrimoni per contribuir a protegir i testimoniar els drets dels pobles, i la campanya Banca Armada, dedicada a denunciar el paper dels bancs en el finançament de la indústria militar. Totes dues entitats van ser les escollides entre les 10 propostes presentades.

El premi, dotat amb la quantitat de 8.000 euros, es lliurarà divendres 6 d’octubre a les 20.15h al Centre de Lectura de Reus.

Amb aquest guardó, promogut per l'Associació Josep Vidal i Llecha i que porta el nom d'aquest advocat, pacifista i professor reusenc, es vol potenciar i donar a conèixer iniciatives que treballen a favor del desarmament, la no-violència i l’ecologia.

El memorial va començar a lliurar-se a partir de 1985, dos anys després de la mort de Vidal. Enguany el premi passa a dir-se Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal en homenatge a la seva dona Liesel, qui ha jugat un paper molt actiu en la creació i promoció del guardó.

En l’edició anterior van ser premiats Sabino Ormazabal, pel seu treball a favor de la solució pacífica del conflicte del País Basc, i l’associació Pro-activa Open Arms.

L'activista sahrauí Aminatou Haidar, l’Associació Andròmines, la Ruta Pacífica de las Mujeres de Colombia, les Brigades Internacionals de Pau, Vicenç Ferrer i l'activista Marie Laffranque són algunes de les persones i entitats que han estat reconegudes pel Memorial al llarg de la seva història. L’activista i economista Arcadi Oliveres va ser el primer a rebre’l l’any 1985.

Afegeix un comentari nou