Autogovern i discapacitat. Jornada de la Comissió d’ètica de la Plataforma Educativa

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Autogovern i discapacitat. Jornada de la Comissió d’ètica de la Plataforma Educativa

Resum: 

La Plataforma Educativa organitza, en col·laboració amb la Fundació Astres, la primera jornada de la Comissió Ètica, amb l’objectiu de promoure la reflexió al voltant de l’ètica en l’àmbit de persones amb discapacitat.

La Comissió ètica de la Plataforma Educativa i la Fundació Astres organitzen el proper dia 1 de juny la primera jornada de la Comissió Ètica que compta també amb la col·laboració de l’Observatori d’Ètica Aplicada a la Intervenció Social i de la Fundació Campus Arnau d’Escala.

Sota el títol Autogovern i discapacitat, l’acte es centrarà en les qüestions ètiques relacionades amb la capacitat de decidir de les persones amb diversitat funcional i els temes plantejats per familiars i tutors.

Després de la presentació inicial, l’acte acollirà una xerrada a càrrec de Francesc Xavier Pereda, magistrat i director de l’Observatori d’ètica Aplicada, que abordarà la qüestió de com protegir millor les persones amb discapacitat des del punt de vista jurídic.

Durant la jornada, també es tractaran temes com ara el respecte a l’autonomia personal, la independència, el grau de risc que es pot deixar assumir a una persona que no té capacitat plena de decisió o els dilemes que s’esdevenen en una família quan un dels seus membres es veu afectat per la diversitat funcional.

La jornada es celebrarà a l’Edifici Jaume Casademont del Parc Científic i Tecnològic Universitat de Girona el proper dissabte 1 de juny, en el marc dels actes de celebració del desè aniversari de la Fundació Astres.

La jornada es podrà seguir via Twitter mitjançant l’etiqueta #EticaPE.

Més informació:

Afegeix un comentari nou