Bons resultats del crowdfunding social com a eina de captació de fons

Fundación real dreams
Autor/a: 
Isabel Parellada
Balanç de resultats de migranodearena Font: www.migranodearena.org
Migranodearena ha canalitzat 1.549.210 euros a favor de causes socials durant l'any 2019. Font: Migranodearena

Bons resultats del crowdfunding social com a eina de captació de fons

Autor/a: 
Isabel Parellada
Fundación real dreams

Resum: 

Amb el començament del nou any arriba el moment de fer balanç. El moment de fer anàlisi del resultats obtinguts i treure aprenentatges del èxits i els errors comesos l´any anterior.

La plataforma de crowdfunding social Migranodearena ha canalitzat 1.549.210 euros a favor de causes socials durant l'any 2019. Les donacions aconseguides a través de més de 1.100 reptes liderats per persones, empreses o per les mateixes organitzacions, han anat destinades a 568 ONG i entitats sense ànim de lucre repartides per tot l'Estat espanyol.

Salut, Investigació Mèdica, Infància i Cooperació Internacional, són les causes que més han mogut a la comunitat de donants de Migranodearena, sent Sant Joan de Déu Solidaritat i la Fundació Josep Carreras les organitzacions que més diners han recaptat a través d'aquesta plataforma.

L'anàlisi dels resultats confirma la importància de la responsabilitat social de les empreses com a motor de la solidaritat. Entre els 1.100 reptes creats durant l'any 2019 en Migranodearena, el torneig de futbol liderat per l'empresa Auxadi entre els seus empleats, ha estat el repte que més ha recaptat arribant a gairebé 40.000 auros a favor de l'organització ALEPH-TEA, que treballa pels drets i la inclusió de cada persona amb autisme. Altres reptes liderats per empreses es situen també en el grup dels top 10 reptes que més han recaptat.

L'esport amb valors continua creixent. La Zurich Marató de Barcelona, ​​la Cursa de Bombers i la Edreams Mitja Marató són les proves favorites de corredors i corredonres solidàries.

Durant aquest any, Migranodearena s'ha consolidat la modalitat del matchfunding com una alternativa per rebre fons extres en projectes ja validats pel suport social. Els col·laboradors en aquestes iniciatives han estat DKV, l'entitat Treinta200Mil i MartiDerm a favor d'Active Àfrica.

Migranodearena ha estat un any més plataforma oficial de el moviment mundial de la solidaritat #GivingTuesday, havent canalitzat més de 100.000 euros a través d'aquesta campanya. A més aquest any la plataforma s'ha estrenat com a plataforma oficial de la Marató de TV3 liderant les campanyes de captació de fons per a iniciatives particulars.

Amb aquests resultats, la plataforma es consolida com a referent del crowdfunding al nostre país i afronta un any decisiu amb un canvi en el seu pla estratègic i la inauguració de la seva nova pàgina web. La nova plataforma Migranodearena aglutinarà, crowdfunding social (com venen fent fins ara), el projecte de 'Caixes Solidàries', regals solidaris per a les empreses, i més novetats per fomentar el fundraising digital. Tot això en un únic espai digital, amb l'objectiu de convertir-se en el'Marketplace de la Solidaritat'.

També durant aquest any 2020 es vol impulsar el projecte 'Dónalo', un punt de trobada digital en el qual les empreses donen productes /material en bon estat i les ONG el reben gratuïtament.

Afegeix un comentari nou