L'Educació Social reclama els Consells de Participació als centres de protecció a la infància

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de catalunya
 Font: CEESC
El CEESC demana que es posin en marxa els Consell de Participació als centres de protecció a la infància. Font: CEESC

L'Educació Social reclama els Consells de Participació als centres de protecció a la infància

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de catalunya

Resum: 

Denuncien que aquestes eines de participació s'haurien d'haver constituït l'any 2009, fa 4.348 dies.

El Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC) inicia una campanya d'adhesió al manifest "4.348 dies sense Consells de Participació als centres de protecció" per demanar a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) que impulsi ja la constitució dels Consells de Participació a tots els centres de protecció a la infància del país.

Els centres de protecció a la infància, per mandat legal, haurien de disposar des del 2009 d’un Consell de Participació infantil de centre. Un espai on s’escolta i es reconeix la veu de l'infant o l'adolescent com a clau en els processos de protecció, cures i actuacions del servei. La constitució d'aquest Consell obliga les administracions i institucions a realitzar actuacions ajustades al dret (a favor de l’infant) i amb transparència d'actuacions i comptes.

"A dia d’avui, i després d’11 anys, 4.348 dies, a Catalunya no s’han constituït els Consells de Participació en els centres de protecció a la infància", denuncia el CEESC. Un fet que per
"no respecta els drets" dels infants, assenyalen al manifest.

Després de més d'una dècada de l'aprovació d'aquests elements de participació, els educadors i educadores socials han alçat la veu per tal de "millorar la vida dels infants i el servei i la tasca dels professionals del sistema de protecció", expliquen. El seu objectiu és que els Consell de Participació es posin en marxa als centre de protecció a la infància del país.

Afegeix un comentari nou