Campanya de crowdfunding perquè dones sense llar trobin feina
Comparteix
El Centre d'Acollida Assís necessita un cop de mà per assolir els 3.500 euros indispensables per fer un cicle de tallers per millorar les competències professionals de les dones que atenen.
Millorar l’ocupabilitat de les dones que atenen perquè puguin accedir a un lloc de treball digne és un dels objectius del Centre d’Acollida Assís. L’entitat té en marxa una campanya de crowfunding per finançar el que han anomenat ‘Cicle de Tallers Donem Impuls’ i que consisteix en tallers orientats a donar eines a les dones per millorar les competències professionals i altres en els quals aprendran a reforçar l’autoestima.
El Centre d’Acollida Assís necessita un cop de mà per assolir els 3.500 euros indispensables per fer aquests tallers. La campanya es tanca dijous a la plataforma Migranodearena.
Només queden 2 dies!
— ASSÍS Centre d'Acollida (@CentreAssis) June 8, 2021
Volem garantir el futur laboral de les dones que atenem, element clau per poder recuperar la pròpia autonomia. Per aconseguir-ho, estem preparant uns tallers formatius en l'àmbit laboral i necessitem la teva ajuda!
Col·labora https://t.co/iFXzVnNUXL pic.twitter.com/aGJSGOc8Th
Des d’Assís assenyalen la importància de no donar només un sostre a les dones que atenen, sinó una atenció integral en la qual s’hi inclou la formació i ocupabilitat. “Moltes d’aquestes dones presenten trajectòries vitals molt complexes i per evitar el carrer sovint posen en joc un seguit d’estratègies de supervivència que s’acaben convertint en nous successos vitals traumàtics que afegeixen pedres a unes motxilles personals que cada cop pesen més”, indica la responsable del programa ‘Dones amb Llar’ d’Assís, Elena Sala.
“La formació és fonamental, perquè el procés de recuperació que realitzen les dones que atenem sigui efectiu. És un element clau per recuperar la seva pròpia autonomia”, insisteix Sala. Sovint es tracta de dones que pateixen violència directa, estructural i també cultural. Acostumen a ser dones que han treballat, voldrien treballar o que ho estan fent. Des de l’entitat expliquen que algunes són víctimes de situacions d’explotació o treballen en l’economia submergida i que la formació és fonamental per sortir-ne.
El ‘Cicle de Tallers Donem Impuls’ estarà realitzat per professionals dels àmbits d’integració social, psicologia, treball social i educació social. La crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19 ha accelerat els processos d’exclusió i ha visibilitzat la situació de màxima vulnerabilitat i precarietat de moltes dones.
Viure a La Violeta
El Centre d’Acollida Assís gestiona La Violeta, un recurs residencial de vint-i-sis places exclusiu per a dones sense llar i promogut per l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies que es va posar en marxa fa un parell de mesos. Ubicat al districte de Sarrià-Sant Gervasi, ofereix una atenció integral a les dones que inclou un acompanyament social i emocional des d’una perspectiva de gènere per facilitar un procés de recuperació cap a l’autonomia personal.
Tot i que són menys visibles, perquè s’amaguen per evitar agressions i abusos pel fet de ser dones, es calcula que cada nit dormen als carrers de Barcelona almenys 117 dones. Les entitats i serveis d’atenció especialitzats també denuncien l’anomenat “sensellarisme ocult”, que és més habitual en les dones, que vol dir que viuen en cases, però amb situacions de violència i maltractaments per no acabar al carrer.
Afegeix un nou comentari