Campanya de recapte d'aliments a Catalunya

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Campanya de recapte d'aliments a Catalunya

Resum: 

La Fundació Banc dels Aliments amb la intenció de sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes i potenciar la seva participació realitza una campanya de recapte d'aliments entre el 13 i el 17 d'octubre.

La data triada no és aleatòria, durant aquesta setmana coincideixen el Dia Mundial de l’Alimentació (16 d'octubre) i el Dia Internacional de l’Eradicació de la Pobresa (17 d'octubre). El Banc dels Aliments ha volgut aprofitar la commemoració d'aquests dos dies mundials per recordar a la ciutadania que la pobresa no existeix només als països empobrits, sinó que, al nostre voltant també hi ha famílies que perceben menys de 460 € al mes, constituint el grup de pobresa alta.

L’Objectiu principal de la campanya serà, doncs, recaptar aliments per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades de casa nostra, mitjançant la xarxa d’entitats receptores d’aliments.

Els aliments que es recolliran són arròs, pasta, llegums seques, oli, en definitiva, aliments secs o de llarga durada, com conserves. Són aliments d’alt valor nutritiu, que normalment els Bancs dels Aliments no reben de les empreses agroalimentàries.

Punts de recollida


Es disposaran punts de recollida a Barcelona, Lleida, Girona, Reus i moltes altres municipis. La xarxa d’oficines de Caixa de Sabadell, les franquícies de MRW, els mercats de Barcelona i diversitat de supermercats s'han adherit a la campanya i serviran de punts de recollida.

Els supermercats i hipermercats també ofereixen la possibilitat de realitzar la donació d’aliments de forma virtual: es poden comprar vals alimentaris per valor d'1,5 €, 3 € o 6 €.

Com podem col·laborar les entitats


Aquesta campanya fa una crida especial a escoles, empreses i entitat perquè s'animin a col·laborar. Si treballeu o sou voluntaris/àries a una entitat la plana web de la iniciativa podreu trobar un dossier adreçat a entitats on s'explica com poden col·laborar amb aquesta causa.

El dossier ofereix informació sobre la Fundació Banc dels Aliments i sobre la campanya que porta a terme i també proposa diverses maneres en què una entitat hi pot col·laborar: Involucrant el seu entorn al recapte d’aliments, donant suport als punts de recollida i facilitant voluntaris/àries per a la classificació d’aliments.


La Fundació privada Banc dels Aliments de Barcelona és una entitat sense ànim de lucre que es centra en la recollida dels excedents de les empreses agroalimentàries i la seva distribució als sectors de la població més necessitats de casa nostra, mitjançant les entitats vinculades al territori.

Afegeix un comentari nou