'Capacit’add', formació en lleure educatiu per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu

Colectic
'Capacit'add' està especialment dissenyat per donar una sortida professional a joves amb una intel·ligència límit Font: CET10
'Capacit'add' està especialment dissenyat per donar una sortida professional a joves amb una intel·ligència límit Font: CET10

'Capacit’add', formació en lleure educatiu per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu

Colectic

Resum: 

Aquesta proposta formativa de CET10 pretén millorar l'ocupabilitat de persones amb discapacitat intel·lectual lleu i intel·ligència límit, dins l'àmbit professional de l'esport i el lleure educatiu. Està oberta la inscripció per al curs 2018-2019.

Tècnics i tècniques d'iniciació esportiva o auxiliars de monitoratge d’esport i lleure educatiu són algunes de les sortides professionals que ofereix la formació 'Capacit'add' adreçat a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o intel·ligència límit. L'objectiu és dotar-los d'eines i estratègies per tal de millorar la seva ocupabilitat. Té una durada de dos anys acadèmics amb 1.200 hores lectives i 300 hores de pràctiques.

"Les persones amb intel·ligència límit no duen escrites a la cara les dificultats que les fan socialment vulnerables" expliquen des de l'Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH). Afegeixen que aquestes persones passen desapercebudes, a primer cop d’ull. En el moment de comunicar-se, d'assumir les responsabilitats de la vida domèstica o de cuidar-se és quan es detecten els dèficits. També, a l’hora de posar en pràctica habilitats acadèmiques i laborals.

Davant això, el Centre de Formació CET10 ha ideat un programa de capacitació professional en esport i lleure dissenyat especialment per a joves d'aquest col·lectiu. La proposta formativa s’adapta a les capacitats de cada alumne/a, tot centrant-se a millorar el seu potencial. Realitza un seguiment tutoritzat que permet als i a les joves aprendre a gestionar millor les emocions.

El programa es va començar a impartir fa tres anys. Sis joves que l'han realitzat treballen ara com auxiliars de monitors/ores d’esport i lleure educatiu en la Fundació CET10. Ara està obert el període de matriculació per al curs 2018-2019.

Afegeix un comentari nou