Càritas i SIRSA signen un conveni per promoure la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Càritas
El programa laboral de Càritas de Terrassa té per objectiu acompanyar i ajudar les persones en l’adquisició de les competències necessàries per poder incorporar-se al mercat de treball. Font: Càritas Diocesana de Terrassa.
 Font: Càritas
L’empresa SIRSA signa aquest conveni en el marc del programa d'acompanyament a persones en risc d'exclusió social per promoure la seva incorporació al mercat laboral. Font: Càritas Diocesana de Terrassa.

Càritas i SIRSA signen un conveni per promoure la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Amb aquest acord l’alumnat podrà realitzar pràctiques professionals en l’empresa Servicios Industriales Reunidos S.A. (SIRSA).

Càritas Diocesana de Terrassa ha signat un conveni amb l’empresa SIRSA dedicada a la gestió integral de serveis de neteja professional i serveis auxiliars amb el qual es pretén promoure la inserció laboral de les persones en situació d’exclusió social.

Per donar resposta a la manca d’ocupació de les persones que s’atenen a Càritas, l’entitat ha estructurat un procés d’acompanyament individualitzat per tal de desvetllar les seves potencialitats i acompanyar-les a través de l’acollida i orientació laboral, la formació ocupacional professional i la intermediació laboral.

“Hi ha persones que en quedar-se sense feina i tenir una situació personal complicada veuen molt complex inserir-se de nou al mercat laboral. Amb els cursos, no només adquireixen coneixements d’una professió concreta, sinó que també recuperen habilitats i capacitats personals que no han deixat de tenir mai, però que s’han de treballar”, ha explicat Meritxell Pineda, responsable dels cursos de formació del programa laboral de Càritas Diocesana de Terrassa.

En aquesta col·laboració, Càritas serà l’entitat encarregada de la selecció dels i les candidates d'entre les persones que atenen perquè participin en sessions de formació i capacitació d'activitats relacionades amb neteges industrials. L’empresa SIRSA impartirà les xerrades i sessions de formació i, en els casos pertinents, cursos de capacitació.

L’alumnat beneficiat podrà realitzar pràctiques professionals en els centres què disposa SIRSA d'acord amb les seves necessitats i atenent la naturalesa de la matèria que es tracta. En cas que les persones participants compleixin amb els perfils buscats per l'empresa, podran arribar a integrar-se en l'equip de treball de l'empresa.

Afegeix un comentari nou