Càritas Sant Cugat inaugura un pis per a dones amb fills en situació de màxima vulnerabilitat

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Càritas Terrassa
Aquesta iniciativa té l’objectiu de donar suport a dones en situació d’extrema vulnerabilitat. Font Càritas Terrassa.
 Font: Canva
Amb aquesta proposta es vol combatre l’emergència climàtica que pateixen moltes dones i que s’ha vist agreujada per la inflació. Font: Canva.

Càritas Sant Cugat inaugura un pis per a dones amb fills en situació de màxima vulnerabilitat

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

El 59% de les persones que s’han atès a Càritas Sant Cugat tenen problemes per tenir un lloc digne on viure.

Càritas Sant Cugat, amb la benedicció del Bisbe de Terrassa, Mons. Salvador Cristau, ha inaugurat un pis amb la finalitat d’ajudar a dones que estan en una situació de màxima vulnerabilitat i tenen fills a càrrec.

Durant la visita, Mn. Emili Marlés, rector de la Parròquia de Sant Pere d’Octavià, ha explicat que “el 59% de les persones que hem atès el darrer any a Càritas Sant Cugat tenen dificultats per tenir un lloc digne on viure. La majoria estan en habitacions rellogades o infrahabitatges. El col·lectiu de dones soles amb fills a càrrec seu és un dels que tenen més dificultats. Això, lligat a l’experiència positiva que tenim amb el pis d’homes, ens fa moure a obrir el pis de dones”.

Segons va explicar la coordinadora parroquial de Càritas, la Sra. Eva Llinàs, “el pis els donarà aquella estabilitat que no tenen i els permetrà estar tranquil·les i poder avançar en tots els àmbits necessaris per ser autònomes: en l’àmbit laboral, l’educació dels fills, la seva situació personal, etc.”

També ha manifestat que la idea d’aquesta iniciativa és que el pas de les dones per aquest pis sigui temporal: “les acompanyarem durant el temps que faci falta perquè, un cop fet el procés, siguin capaces de tirar endavant les seves vides i les dels seus fills de forma autònoma”.

El pis té capacitat per a tres famílies. Ja s’han programat les entrevistes a les dones que necessiten aquesta ajuda, l’entrada està prevista a principis del mes de desembre 2022.

El programa d’atenció i acompanyament de les famílies es portarà a terme a través dels tècnics de Càritas Sant Cugat, en coordinació amb els serveis socials de l’ajuntament. El projecte també compta amb el suport del consistori santcugatenc, que cedeix el pis, la Fundació La Caixa, que ha col·laborat en les despeses per equipar-lo i del grup de la parròquia, que cobrirà les despeses de manteniment del pis i de les famílies.

Mn. Emili Marlés recorda que la solidaritat amb les persones més vulnerables és un dels accents de l’activitat de la parròquia, com ho demostren les xifres que cada any es presenten en la memòria de Càritas. En aquest sentit, la parròquia destina el 84% dels seus ingressos a projectes solidaris, principalment els de Càritas que suposen el 70%.

Mons. Salvado Cristau, bisbe de Terrassa, després de la benedicció del pis va agrair tot l’esforç i el treball que s’està fent a l’Església a través de Càritas, tant en l'àmbit diocesà com en l'àmbit local, per atendre i acompanyar les persones més vulnerables. A la vegada va expressar la seva esperança en què aquest nou pis es converteixi en una llar per a totes aquestes dones amb fills que busquen refugi i un lloc on construir noves oportunitats.

Afegeix un comentari nou