Carme Forcadell felicita Femarec pels seus 25 anys treballant en favor de la societat

Femarec
Autor/a: 
Àlex Flores

Carme Forcadell felicita Femarec pels seus 25 anys treballant en favor de la societat

Autor/a: 
Àlex Flores
Femarec

Resum: 

La presidenta del Parlament de Catalunya va recórrer les instal·lacions del CET, tot rememorant els seus 25 anys de trajectòria.

22 d’abril de 2016 – Barcelona. El passat divendres 15 d’abril, a les 9:30 h, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va visitar el Centre Especial de Treball (CET) de Femarec. Aquesta visita institucional va donar el tret de partida als actes de commemoració del 25è aniversari de Femarec que es desenvoluparan durant els propers mesos.

La presidenta del Parlament va recórrer les diferents plantes i seccions del Centre Especial de Treball de Femarec, que va començar el 1991 a un petit local del barri de Gràcia. L’Amèlia Clara, vicepresidenta de l’entitat, explicava que es va créixer gràcies a «l’Albert Vilalta, el primer conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, qui va acceptar que realitzéssim una prova pilot del nostre servei de gestió de residus per a tres dels seus departaments. Comptàvem només amb 30 treballadors i treballadores amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental i volien assegurar-se que eren capaços... i tant que eren capaços! Ara són 150!». Carme Forcadell va poder escoltar de boca d’algun d’ells i elles com es gestionen els residus: «es separen els tres diferents plàstics que té una capsa de CDs per poder reciclar-los adientment», la qual cosa sorprenia a la presidenta del Parlament, conscient que «la gestió dels residus hauria de començar en la producció... La gent llença els productes pensant que el plàstic és plàstic, però si després no feu vosaltres la separació dels components no serveix per res! Vull felicitar-vos per la vostra tasca, tant important per al planeta».

La celebració del 25è aniversari, principalment, preveu endegar una campanya de sensibilització de la societat que posi de relleu les necessitats de les persones en risc d’exclusió social del nostre entorn. Aquesta causa acostuma a caure a l’oblit de la consciència general; segons dades del darrer informe “El perfil del donant a Espanya” de l’Agència Espanyola de Fundraising, només el 3’8% dels donants particulars ho fan en favor del recolzament de les persones amb discapacitat i el percentatge és encara menor en el cas d’altres col·lectius en risc d’exclusió (aturats, dones amb càrregues familiars, joves amb fracàs escolar, nouvinguts...)

Femarec no només desenvolupa una àmplia varietat de serveis beneficiosos pel medi ambient com la gestió integral i recollida de residus d’empreses o la reparació de màquines fetes malbé per a la seva reutilització. També assessora sobre la importància de reduir la generació de residus a les empreses i es duen a terme accions de formació i inserció laboral, les quals han passat d’acollir 50 alumnes el 1991 a tenir-ne quasi 10.000 participants anuals en l’actualitat.

Afegeix un comentari nou