Catalunya compta ja amb la seva primera Nevera Solidària

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Catalunya compta ja amb la seva primera Nevera Solidària

Ravalnet

Resum: 

Diverses entitats de la ciutat de Barcelona s'han sumat a aquest projecte que es duu a terme a tota la península per lluitar contra el malbaratament alimentari a partir de l'aprofitament i la solidaritat.

L’Ateneu L’Harmonia al districte de Sant Andreu de Palomar acull aquesta Nevera Solidària, que està impulsada per la Fundació Rezero i la Fundació Banc de Recursos i Nutrició Sense Fronteres, i compta amb el vist-i-plau de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

Les persones que participen a l'Ateneu L'Harmonia i el col·lectiu STAP Social faran el manteniment de la nevera. L'aportació d'aliments es pot fer al mateix ateneu, que es troba al carrer de Sant Adrià, 20, a l'antiga fàbrica de Fabra i Coats.

La xarxa de Neveres Solidàries es va posar en funcionament l'any 2015 a Galdakao, Biscaia, a partir de la iniciativa de l'Associació Humanitària de Voluntaris de Galdakao (GBGE). Actualment a l'Estat espanyol hi ha en funcionament més d'una desena de neveres que segueixen els mateixos criteris de funcionament per dipositar i retirar els aliments.

Si vols conèixer altres iniciatives que lluiten contra el malbaratament alimentari a Europa pots visitar aquest llistat publicat a Xarxanet.

Afegeix un comentari nou