Com fer voluntariat online al Programa de Nacions Unides

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Voluntari online del UNV Font: Online Volunteering
Voluntari online del UNV Font: Online Volunteering

Com fer voluntariat online al Programa de Nacions Unides

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El programa contribueix a desenvolupar la pau i el voluntariat a tot el món. Actualment hi participen 12.000 persones voluntàries de 187 països, dels quals un 60% són països en desenvolupament.

El voluntariat ja no s’ha de fer necessàriament en un espai físic. En l’actualitat, el voluntariat online és una tendència en creixement que trenca amb el model de voluntariat tradicional, es tracta d'un model flexible, divers i eficaç que posa en contacte organitzacions sense ànim de lucre i persones de diferents orígens de tot el món interessades en fer voluntariat amb l’únic requisit de tenir connexió a Internet per poder col·laborar per tal d'avançar en el desenvolupament humà, desenvolupar activitats i adquirir rols que potser la seva vida professional no els aporta.

La plataforma Onlinevolunteering.org permet cercar oportunitats de voluntariat segons l’àrea, la regió, l’idioma, la dedicació setmanal o bé per l’objectiu i fa possible que organitzacions i persones voluntàries s'uneixin per treballar conjuntament, sense barreres de temps i espai, temes com la fi de la pobresa, zero gana, salut i benestar, educació de qualitat, igualtat de gènere, aigua neta, energia neta i no contaminant, feina decent i creixement econòmic, indústria i innovació, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables, acció pel clima, vida submarina, vida i ecosistemes terrestres o pau i justícia.

Persones amb perfils qualificats en disseny gràfic, desenvolupament web, periodisme, educadors, i molt més col·laboren per canviar el món a través d'aquest programa.

Com pots col·laborar?
  • Si vols fer voluntariat online:
    Hi ha nombroses tasques sobre redacció i edició, formació i preparació, traducció, art i disseny, desenvolupament informàtic, desenvolupament i gestió de projectes, investigació, lideratge i estratègia, acció comunitària, sensibilització i promoció o gestió de persones voluntàries.
  • Si formes part d'una organització, pots registrar-te i publicar oportunitats de voluntariat.

Afegeix un comentari nou