Àmbit de la notícia
Social

Comença la II Setmana de l’Educació a l’UdG amb una programació ben diversa

Entitat redactora
Fundació Autònoma Solidària
  • Imatge il·lustrativa de llapis
    Llapis de colors com a eines diverses que cal que tinguin persones que exerceixen a l'ensenyament. Font: enriquedans.com
  • Imatge il·lustrativa de mans de colors
    Mans de colors d'infants i adults. Font: Agora Xtec

Tallers, xerrades, actuacions musicals, entre altres actes formen part de la celebració dedicada a homenatjar i divulgar bones pràctiques pedagògiques.

L’Associació d’Estudiants de Mestres de la UdG (ASEM) organitza per segon any consecutiu la Setmana de l’Educació que comença el dia 3 i acaba el divendres de la mateixa setmana al recinte de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. Les activitats proposades són molt diverses i permeten convalidar un crèdit ECTS si es participa en un mínim de 7 activitats.

Repassem algunes de les propostes i n’exposem una per dia (per a saber-ne més es pot consultar la programació):

3 d’abril:

  • ‘Taller d’apoderament femení: coneix el teu cicle menstrual i estima ser dona’(17h-19h):  una activitat no mixta per tal d’aprendre el funcionament del cicle menstrual de cada dona i posar en comú les vivències de cada persona.

4 d’abril:

  • ‘Acompanyar adolescents i infants en el dol’ (12h-14h): taller instrospectiu i personal en el qual es definirà què vol dir un procés de dol i com es manifesta. Aquesta activitat està conduïda per una mestra i psicopedagoga especialista en el tema.

5 d’abril:

  • ‘Model educatiu d’èxit en una comunitat d’aprenentatge’ (15.30h-17h): en aquest cas, es tracta d’una xerrada impartida per una mestra d’Educació Primària i directora de l’Escola Mare de Déu de Montserrat amb un sistema de comunitats d’aprenentatge molt consolidat i exitós.

6 d’abril:

  • ‘Diversidad LGBTI dentro del sistema educativo’ (9.30h-11.30h): sovint, el professorat encara no sap com apropar la realitat LGBTI a l’aula. Per aquest motiu, una mestra i especialista en temes de gènere en l’educació formal s’encarregarà de dirigir la xerrada i posada en comú.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari