Conèixer altres països de forma responsable

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Conèixer altres països de forma responsable

Resum: 

Una forma de passar les vacances de Nadal és la de realitzar un viatge a l'estranger aprofitant els dies festius. Tal com passa a l'estiu, diverses ONGDs catalanes ofereixen també durant les vacances d'hivern la possiblitat de realitzar rutes solidàries i d'aquesta manera fer turisme responsable.

El concepte vacances solidàries engloba diferents tipologies com: els camps de treball, les estades solidàries, les brigades, el voluntariat a l'estranger o els viatges de turisme responsable. Tot i que la diferència es troba bàsicament en el tipus d'activitat que es realitza i en el grau de participació del viatjer, totes les opcions ofereixen la possibilitat de conviure durant un temps amb poblacions del sud; ampliar la visió sobre les altres cultures i saber com treballen les organitzacions locals.

Una de les ONGDs que disposa d'una oferta de viatges de turisme responsable durant el mes de novembre i les vacances de Nadal és SETEM. Conretament, ofereix programes turístics itinerants en què es recorren diversos punts d'un país i, alhora, es visiten diverses entitats i els indrets més destacats, fomentant l'intercanvi amb la població local mitjançant els recursos promoguts per aquesta comunitat (allotjaments, restaurants, etc.).

Per la seva banda, el Servei Civil Internacional inclou dins les seves activitats una àmplia gama de possiblitat per realitzar camps de treball a diferents països del món durant les setmanes de vacances de Nadal i així de forma voluntària realitzar una tasca determinada en una comunitat, conviure amb els seus habitants i aportar coneixements i mà d'obra per donar empemta als projectes.

Sodepau és una altra ONGD catalana que en col·laboració amb associacions locals de desenvolupament social, de defensa de la dona, del medi ambient, dels drets humans, de les identitats col·lectives, han elaborat quatre estades per passar el cap d'any 2009 a Marroc, Algèria, Palestina o Istambul i apropar-se al màxim a aquestes cultures i conèixer el treball de les entitats que treballen en aquests països.

Per estar informats de les novetats sobre turisme responsalbe, podeu consultar turismo-responsable.org, una web amb vocació de portal sobre Tursime i Desenvolupament creada el 2003 per iniciativa de tres organitzacions no governamentals catalanes: ACASC, Sodepau y Xarxa de Consum Solidari.

A més, podeu consultar el llistat publicat per la Federació Catalana d'ONGDs on hi hi trobareu totes les ONGDs que organitzen estades solidàries a Catalunya al llarg de l'any o aquesta secció del Jove.cat on hi trobareu informació sobre les entitats que realitzen camps de treball.

Afegeix un comentari nou