Conferència ‘La pena de mort avui. Execucions dins i fora de la llei’

FCVS
 Font: El Confidencial
La pena de mort encara és legal a molts països
 Font: Mans Unides
La conferència s’emmarca dins el cicle de jornades 'Els Dilluns dels Drets Humans 2017-2018'
Cartell contra pena de mort Font: Amnistia Internacional
Entitats com Amnistia Internacional s'oposa a la pena de mort en tots els casos perquè viola el dret a la vida
 Font: Cristianisme i Justícia
Es comptarà amb les ponències d'Adriana Ribas i Irene de Puig

Conferència ‘La pena de mort avui. Execucions dins i fora de la llei’

FCVS

Resum: 

La segona trobada del cicle ‘Els Dilluns dels Drets Humans’ girarà entorn a la situació i l’evolució que viu actualment la pena de mort en molts països i sobre els homicidis extrajudicials que a dia d’avui encara existeixen

Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona i el grup de Juristes Roda Ventura, organitzen el pròxim 5 de febrer la segona conferència del cicle ‘Els Dilluns dels Drets Humans’, centrada en la realitat i l’evolució de la pena de mort.

La pena de mort encara és legal a molts països i a dia d’avui s’executen milers de persones cada any. Molts governs, incloent-ne de democràtics, encara recorren sovint a pràctiques d’eliminació física extrajudicial d’opositors o persones considerades amenaces a la seguretat, mitjançant accions militars o dels seus serveis d’intel·ligència.

Per això, i sota el títol ‘La pena de mort avui. Execucions dins i fora de la llei’, la coordinadora d’Amnistia Internacional Catalunya, Adriana Ribas, i la impulsora del grup IREF i del projecte de filosofia 3/18, Irene de Puig, reflexionaran sobre la realitat i l’evolució de la pena de mort en el món. També es tractaran els homicidis extrajudicials, com cal transmetre els valors per afavorir una societat compromesa amb la seva eradicació o per què entre els joves s’ha afeblit la posició contrària a la pena de mort, entre d’altres aspectes.

L’acte tindrà lloc el 5 de febrer de 19.00 h a 20.30 h a la seu de Cristianisme i Justícia (C. Roger de Llúria, 13). L’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Aquelles persones que no puguin assistir a la sessió la podran seguir en directe.

Els Dilluns dels Drets Humans 2017-2018

Aquesta conferència s’emmarca dins el cicle de jornades 'Els Dilluns dels Drets Humans 2017-2018' on, un dilluns de cada mes, es conviden experts o organitzacions perquè expliquin les claus per comprendre la problemàtica i debatre sobre els temes més interessants i candents relacionats amb els drets humans.

Afegeix un comentari nou