La Mentoria Social de Fundesplai, una experiència per "créixer personal i professionalment"

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Aida Duran
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Mentoria Social de Fundesplai, una experiència per "créixer personal i professionalment"

Autor/a: 
Aida Duran
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Aquest programa té com a objectiu acompanyar joves per contribuir en el seu procés vital, ja sigui en l’àmbit laboral, formatiu o de creixement personal. Dues persones participants ens acosten la seva experiència.

Aquest projecte de mentoria social promou les relacions entre persones voluntàries, una d’adulta i una de jove, amb l’objectiu d’acompanyar les persones joves en el seu procés d’inclusió a la vida adulta i reforçar aspectes com la seva inserció laboral, la formació continua al llarg de la vida i la consolidació del seu creixement personal.

Enguany, són 18 persones mentores i 18 joves mentorats/es els que han iniciat conjuntament aquest procés a Fundesplai i, durant els propers 6 mesos, treballaran plegats per assolir els diferents objectius i reptes que els joves s’hagin plantejat.

La Laura Moreno i la Conxita Pérez ens expliquen l’experiència viscuda després d’haver format part d’aquest programa.

Laura Moreno Ribas , jove mentorada

La Laura és va incorporar al projecte del Tresca Europe l’any 2015 per aconseguir el carnet de Monitor/a de lleure i formar-se en aquest àmbit. A continuació, ens explica la seva experiència:

Per què vas decidir participar al projecte de la Mentoria Social a Fundesplai?
Perquè penso que una persona que té més experiència, ja sigui tant a nivell professional com personal, et pot ajudar a créixer personalment i professionalment. A més a més, no conèixer la persona amb qui faràs el procés de mentoria et pot aportar coses que d’altres persones del teu entorn no poden fer.

El fet que la persona mentora t’hagi acompanyat durant 6 mesos en la teva inserció sociolaboral i et faci d’assessora en el teu cas, que t’ha aportat?
Més ganes de seguir endavant a nivell laboral i aprendre a tenir una bona relació amb una persona que no coneixia de res. Tot i que ja hem finalitzat el nostre procés de mentoria, encara segueixo en contacte amb ella, continuem parlant de temes tant personals com professionals.

Durant els mesos que has participat en la mentoria, us heu trobat cada dues setmanes… Com valores la dedicació de la teva mentora Conxita?
La meva valoració és molt bona perquè totes dues hem dedicat molt temps a aquest projecte. Ens hem esforçat i hem treballat plegades, i això ens ha permès créixer tant professional com personalment.


Conxita Pérez Radua, persona mentora voluntària

La Conxita és la persona voluntària que ha participat com a mentora de la Laura Moreno en el projecte de la Mentoria Social.

Per què confies el teu temps al projecte de mentoria social de Fundesplai?
Sóc una persona molt vinculada al món del voluntariat, i quan vaig trobar la possibilitat de poder iniciar aquest procés amb gent jove, compromesa, i amb ganes de tirar endavant el seu projecte, no vaig dubtar a participar-hi.

Què és el que et resulta més atractiu de la teva experiència com a persona mentora?
Veure el procés d’apoderament que fan els joves, des que inicien aquest camí amb tu fins que l’acaben. És una de les experiències més gratificants que he viscut.

Des de la teva experiència com a persona mentora, ens pots donar 3 motius per “convidar” altres persones a incorporar-se al programa?
Formar part de l’apoderament de la gent més jove, el compromís social i col·lectiu que adquirim i la vivència de la pròpia experiència.

Les persones interessades en rebre més informació, poden adreçar-se a mentoriasocial@fundesplai.org o al telèfon 93 551 15 30.

Afegeix un comentari nou