Creu Roja posa en marxa un projecte d’alfabetització digital a Girona

FCVS
Autor/a: 
Marina Sera
El voluntariat de Creu Roja Girona mostra com fer tràmits en línia a les persones participants del projecte. Font: Creu Roja Girona. Font: Creu Roja Girona
l voluntariat de Creu Roja Girona mostra com fer tràmits en línia a les persones participants del projecte. Font: Creu Roja Girona.
El projecte també està dirigit a la infància de les persones participants. Font: Unsplash. Font: Unsplash
El projecte també està dirigit a la infància de les persones participants. Font: Unsplash.

Creu Roja posa en marxa un projecte d’alfabetització digital a Girona

Autor/a: 
Marina Sera
FCVS

Resum: 

El programa s’inicia a les comarques del Gironès i la Garrotxa amb l’objectiu de superar l’escletxa digital i garantir un millor accés al món laboral.

La Creu Roja de Girona ha impulsat un projecte d'alfabetització digital per lluitar contra l'escletxa digital, facilitar la inclusió tecnològica i garantir l’accés a Internet de les 67 persones participants en el programa. L’entitat gironina vol garantir la inclusió de les famílies més vulnerables en l'ús de les tecnologies, especialment en el context de la Covid-19, marcat pel fet de treballar i fer tasques administratives per vies telemàtiques.

En un comunicat, l’entitat ha explicat la necessitat de dur a terme projectes d’alfabetització digital per a qui no té accés a les noves tecnologies, ja que sovint aquests només estan dirigits a persones grans.

Per tal de garantir aquest accés a la xarxa, l'entitat ha entregat una tauleta digital a cada persona participant del curs. En aquesta línia, també han ofert un acompanyament educatiu als infants de les seves famílies per superar la bretxa que tinguin amb la resta d’alumnat de la seva escola. Amb la formació que reben en diferents eines del món digital, Creu Roja espera transmetre els conceptes bàsics perquè puguin superar la fractura tecnològica.

“Aquest projecte contempla una part capacitadora per conèixer i fer un bon ús de les noves tecnologies, fer ús de les eines de gestió diària i fer un acompanyament educatiu dels fills i filles”, ha explicat a la ràdio de Girona la responsable dels àmbits de Formació i d’Infància de Creu Roja Girona, Maria Colls.

El projecte pilot, que compta amb la col·laboració de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut), comença a les comarques de la Garrotxa i del Gironès, així com als municipis de Roses i Blanes. Un cop superada la bretxa digital, Creu Roja pretén millorar l’accés a la borsa de treball mitjançant la formació en plataformes digitals relacionades amb aquest sector i fomentar l’ús diari de tasques telemàtiques.

L'arribada de la Covid-19 ha incrementat l'ajuda donada per la Creu Roja. Més de 700.000 persones han rebut suport de l'entitat i més de 5.000 persones voluntàries s'han apuntat als seus programes de voluntariat, com aquest d’alfabetització digital.

Afegeix un comentari nou