Creu Roja repartirà 9.000 joguines a Girona per a infants en situació de vulnerabilitat

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
La recollida de joguines s'està coordinant des de la nau que la Creu Roja té a Vilablareix. Font: Creu Roja Catalunya
La recollida de joguines s'està coordinant des de la nau que la Creu Roja té a Vilablareix. Font: Creu Roja Catalunya
La iniciativa s'emmarca dins la campanya #ElsSeusDretsEnJoc, que s'està duent a terme a tota Catalunya. Font: Twitter de la Creu Roja Tarragona
La iniciativa s'emmarca dins la campanya #ElsSeusDretsEnJoc, que s'està duent a terme a tota Catalunya. Font: Twitter de la Creu Roja Tarragona
Joguines recollides per la Creu Roja en una campanya anterior  Font: Creu Roja
Joguines recollides per la Creu Roja en una campanya anterior Font: Creu Roja

Creu Roja repartirà 9.000 joguines a Girona per a infants en situació de vulnerabilitat

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L’entitat fa una crida a la col·laboració ciutadana per donar joguines, amb l’únic requisit siguin noves, no bèl·liques i no sexistes.

Les persones voluntàries que treballen a la nau de la Creu Roja a Vilablareix, província de Girona, treballen incansablement perquè el dia 6 de gener tots els infants gironins en situació de vulnerabilitat puguin estrenar joguina. Col·laboren en la campanya #ElsSeusDretsEnJoc que, un any més, fa recollida de regals per a infants en risc d’exclusió social. Estimen repartir 9.000 joguines durant el Nadal a les comarques de Girona, malgrat que encara els falta una última empenta per assolir la fita.

Amb les festes a tocar, fan una crida a la ciutadania a contribuir en la iniciativa, sobretot amb regals per a la mainada d’entre nou i dotze anys. “Tots els infants tenen dret a jugar amb joguines noves”, explica la membre de Creu Roja Joventut Girona, Mar López. És per això que demanen que les joguines estiguin per estrenar, a més que no siguin ni bèl·liques, ni sexistes. Des de la Creu Roja expliquen que actualment unes 300 famílies de les comarques gironines amb criatures han fet peticions per a acollir-se a la campanya.

“Anys enrere acceptàvem donacions de joguines de segona mà, però era molt complicat perquè ens havíem d’assegurar que no estiguessin trencades i que tinguessin totes les peces, a banda que algunes no es podien aprofitar”, explica López. I afegeix: “si poden ser jocs cooperatius per promocionar el joc entre els familiars, millor que millor”.

A més de vetllar per als infants en situació de vulnerabilitat, la campanya té la finalitat de promoure el joc com a eina educativa i de transmissió de valors. Les 9.000 joguines donades durant l’edició d’enguany es repartiran entre més de 3.000 criatures.

Complir l’objectiu abans que acabi l’any

La feina que desenvolupen els voluntaris no acaba en la recollida. També s’encarreguen preparar lots pensats especialment per a cadascun dels infants. D’aquesta manera, les criatures de fins a cinc anys rebran una joguina, un llibre i un peluix. Per als d’entre sis i dotze anys, una joguina, un llibre adaptat a l’edat i un recull de material escolar.

Una vegada els lots estan muntats, els comencen a distribuir perquè arribin a totes les persones que així ho hagin demanat abans del 31 de desembre. Es tracta de famílies derivades pels serveis socials i infants de famílies refugiades, ja usuàries de Creu Roja. A més, la campanya també es destina a criatures ingressades a hospitals, on hauran de passar les festes de Nadal.

Creu Roja Joventut alerta que no ha cobert un terç de la demanda de joguines a tota Catalunya

La campanya #ElsSeusDretsEnJoc ha engegat amb bon ritme a tota Catalunya i només queden dotze dies perquè acabi el termini. Tanmateix, encara falten el 35% de les joguines necessàries per arribar a la fita marcada: donar regals a més de 22.000 infants en risc d’exclusió social. Les joguines que més es necessiten són les destinades a infants i joves d’entre set i catorze anys.

Per a les persones indecises, des de Creu Roja Joventut proposen donar regals com llibres infantils i juvenils, jocs de taula cooperatius per a totes les edats o material esportiu.

Afegeix un comentari nou