100 clíniques dentals de Barcelona oferiran fins a un 40% de descompte a col·lectius vulnerables

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
La nova mesura inclou les 233.00 persones que disposen de la Targeta Rosa i les 33.000 persones que compten amb la Targeta Solidària. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La nova mesura inclou les 233.00 persones que disposen de la Targeta Rosa i les 33.000 persones que compten amb la Targeta Solidària. Font: Unsplash.
S’hauran de complir una sèrie de requisits, com l’ús de materials d’alta qualitat. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
s’hauran de complir una sèrie de requisits, com l’ús de materials d’alta qualitat. Font: Unsplash.

100 clíniques dentals de Barcelona oferiran fins a un 40% de descompte a col·lectius vulnerables

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Més de 250.000 persones es podran beneficiar del descompte, xifra que representa el 12% de barcelonins i barcelonines.

L’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD), van acordar el passat 28 de gener un descompte d’entre el 35 i el 40% del cost en tractaments odontològics per a la ciutadania vulnerable. L’associació agrupa a un centenar de clíniques que es podran adherir a l’acord.

La nova mesura inclou les 233.000 persones que disposen de la Targeta Rosa i les 33.000 persones que compten amb la Targeta Solidària. Aquesta xifra representa el 12% de barcelonins i barcelonines. És a dir, a dia d'avui, 12 de cada 100 persones no es poden permetre anar a l'odontòleg.

Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures, va remarcar que és la tercera mesura en aquest àmbit després del servei d’odontologia municipal gratuït i l’operador odontològic municipal.

Des del 2018, el servei d’odontologia municipal gratuït per a persones derivades pels serveis socials ha atès 1.200 persones.

Preus assequibles

Amb les noves mesures, alguns dels tractaments més habituals, com una higiene dental, tindran un cost màxim de 20€, una obturació senzilla entre 32’55 i 35€ i una pròtesi completa no superarà en cap cas els 400€.

Aquesta reducció de preus l’assumiran les pròpies clíniques dentals, sent voluntària l’adhesió d’aquestes. Tot i així, s’hauran de complir una sèrie de requisits, com l’ús de materials d’alta qualitat. L’acord serà vigent fins al desembre del 2021 i serà prorrogable 2 anys més.

Afegeix un comentari nou