Àmbit de la notícia
Social

Dincat fa una crida a les administracions demanant un compromís davant els reptes del sector

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
Maria Roda
  • El 35è Congrés intel·lectual a Catalunya s’ha celebrat sota el lema ‘Construint el futur: nous models per a noves realitats’. Font: Dincat.
    El 35è Congrés intel·lectual a Catalunya s’ha celebrat sota el lema ‘Construint el futur: nous models per a noves realitats’. Font: Dincat.
  • Donar compliment a la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU ha estat un dels objectius clau del congrés. Font: Dincat.
    Donar compliment a la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU ha estat un dels objectius clau del congrés. Font: Dincat.

El 35è Congrés intel·lectual a Catalunya s’ha celebrat els dies 29 i 30 de setembre de 2022 a Barcelona.

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya, ha fet una crida al conjunt de les administracions públiques per alertar de la difícil situació que travessa el sector i donar resposta als reptes que aborda d’una forma compromesa i decidida.

Ho ha fet en el marc de la inauguració institucional del seu 35è Congrés, amb el lema ‘Construint el futur: nous models per a noves realitats’, que s’ha celebrat al Campus de la Ciutadella de la UPF durant els dies 29 i 30 de setembre.

"Volem avançar cap a una societat millor, cap a una societat més justa i més equitativa, on la igualtat, la llibertat i l’exercici ple de drets estigui garantit per a tot ciutadà. I això és cosa de tots, ningú queda fora d’aquesta equació", ha dit Maise Balcells, vicepresidenta de Dincat.

La problemàtica actual de les llistes d’espera per accedir a recursos de tipus residencial i d’atenció diürna; impulsar el desenvolupament de projectes de vida independent; o actualitzar i revisar l’obsoleta 'Cartera de Serveis Socials', així com repensar el model d’inserció sociolaboral del col·lectiu o l’accés a l’educació, la justícia, la salut, el lleure o la cultura són altres àmbits amb un seguit de qüestions a resoldre que els/les organitzadors/es han posat a debat en les diverses taules rodones i espais de 'networking' que s’hi han celebrat.

L’acte d’inauguració ha comptat amb les intervencions de Maria Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya; Enric Vinaixa i Bonet, secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya; Lluïsa Moret, presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona; Oriol Amat, rector de la Universitat Pompeu Fabra i Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Per acabar, Dincat ha recordat la importància de la Llei del Tercer Sector, una mesura essencial que reconeix el paper i l’aportació de les entitats a la societat. L’entitat referent de la discapacitat intel·lectual a Catalunya confia que el tràmit parlamentari que ja s’ha iniciat doni llum verda a aquesta llei per poder comptar definitivament amb un marc legal específic que reconegui el paper del Tercer Sector, garanteixi la seva participació en la definició de polítiques públiques i reculli també mesures de suport econòmic i financer que possibilitin la seva sostenibilitat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari