Dolors Puigdevall, nova directora de Càritas Diocesana de Girona

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Dolors Puigdevall, nova directora de Càritas Diocesana de Girona

FCVS

Resum: 

El canvi es farà efectiu al mes de setembre per un període de 4 anys i amb la seva designació, Puigdevall serà la primera dona en ocupar el càrrec de directora en aquesta diòcesi.

Mª Dolors Puigdevall Dalmau, de 61 anys i veïna de Fornells de la Selva, s’incorporarà com a directora de Càritas Diocesana de Girona el pròxim mes de setembre. El bisbe Francesc Pardo n’ha avançat el nomenament, a proposta del Consell Diocesà de l’entitat. D'aquesta manera, a finals d'estiu assumirà tasques de representació i participarà amb els òrgans de govern de l’entitat en la confecció i el seguiment de les línies estratègiques. Amb la seva designació com a directora, Dolors Puigdevall serà la primera dona en ocupar aquest càrrec en aquesta diòcesi.

Puigdevall assumeix la nova responsabilitat tot just després de jubilar-se voluntàriament i finalitzar una llarga trajectòria al món de l’educació. La futura directora ha estat professora a l’escola de Font de la Pólvora i a l’institut de Santa Eugènia de Girona, entre d’altres. També ha estat vinculada al Centre Cristià dels Universitaris, ha participat en diversos projectes de cooperació i forma part de l’equip de redacció de la publicació El Senyal.

Mª Dolors Puigdevall, fa setze anys que treballa de voluntària a Càritas de Fornells de la Selva i que n'ha estat presidenta els darrers dos anys, coneix bé l’entitat i està fortament compromesa amb el seu model d’acció social. La nova directora s'ha mostrat il·lusionada i ha manifestat, mitjançant un comunicat de l'entitat, que està convençuda que “Càritas, al costat de moltes altres entitats, continuarà treballant de valent amb les persones que pateixen, perquè no tenen assegurats els mínims per a una vida digna”.

La nova directora substituirà Ramon Barnera, que ocupava el càrrec des de setembre del 2011, nomenat inicialment per un període 4 anys, prorrogat un any més mentre es preparava el relleu al capdavant de l’organització. Barnera ha mostrat absoluta confiança en la futura directora, i n’ha destacat “el compromís, els valors sòlids, el seu esperit de servei, la proximitat en el tracte personal i la voluntat de diàleg”.

Nous rectors a la província

El bisbe Francesc Pardo també ha fet públics diversos nomenaments i entre els més destacats per la seva coneguda trajectòria a la ciutat de Girona hi ha el de Mossèn Pere Domènech i Feixas. El que fins ara era rector de les parròquies del Mercadal i del Carme de Girona, passarà a ser-ho de sant Esteve i sant Cristòfol les Fonts d'Olot, després que el fins ara rector d'aquestes parròquies, Mossèn Lluís Solà, rebi la jubilació canònica, que es farà efectiva el dia de l'inici del nou rector.

També hi ha canvis en altres punts de la geografia: Mossèn Felip Hereu i Pla, fins ara rector de Palafrugell, assumeix ara les parròquies de Canet de Mar, Sant Pol de Mar i Sant Cebrià de Vallalta, de les quals Mossèn Santiago Parejo i Campillo, en serà adscrit amb facultats de vicari. Alhora, Mossèn Rafel Felipe i Freije serà nou rector de Palafrugell, Mont-ràs, Llofriu i també encarregat de Calella de Palafrugell.

L'actual rector de la Bisbal d'Empordà, Mossèn Joan M. Amich i Raurich, a més de continuar amb els càrrecs i responsabilitats que ja desenvolupa, assumirà l'administració parroquial de Cruïlles, Monells, Sant Cebrià de Lledó i Sant Sadurní de l'Heura.

Finalment, Mossèn Pere Narbón i Font serà el nou rector de les parròquies de santa Maria del Mar i Santa Eugènia de Palamós i de Vall-llobrega, i Mossèn Salvador Juanola i Cadena, nou rector de Tordera i encarregat de Vallmanya.

Afegeix un comentari nou