EAPN planteja les seves propostes als partits polítics de cara al 26 de juny

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

EAPN planteja les seves propostes als partits polítics de cara al 26 de juny

Ravalnet

Resum: 

Les organitzacions europees que lluiten contra la pobresa i l'exclusió social han elaborat un document a partir del qual volen que les formacions polítiques que es presenten a les eleccions es comprometin a reduir les desigualtats.

La European Anti Poverty Network (EAPN) proposa un "Pacte contra la pobresa" que considera urgent i necessari davant la situació actual en la qual a l'Estat espanyol hi ha gairebé un 30% de persones que viuen en risc d'exclusió social.

L'atur, la baixa qualitat dels llocs de treball creats i la polarització dels ingresos entre les persones ocupades han fet que s'arribi a aquesta situació de grans desequilibris entre persones, però també entre territoris.

Entre les propsotes que incorpora el "Pacte contra la pobresa" hi ha una reforma de la Constitució que elevi el rang d'alguns drets que recull i els situï com a fonamentals. Aquesta reforma hauria de contemplar també el paper del tercer sector com agent en el diàleg civil i social per avançar en l'estat del benestar.

Les propostes d'EAPN, que pots veure de forma detallada en aquest document, tenen a veure amb la inclusió activa i el compliment dels objetius de l'Estratègia Europea 2020 (ocupació, rendes mínimes garantides, accés a serveis i educació), i amb els grups en situació de vulnerabilitat (igualtat d'oportunitats, gestió de la diversitat, fiscalitat, transparència i rendició de comptes).

Afegeix un comentari nou