Educo llança una campanya de beques menjador

 Font:
Font:

Educo llança una campanya de beques menjador

Resum: 

Actualment uns 2’5 milions de nens a Espanya estan en situació de risc de pobresa a causa d’una crisi que s’ha accentuat durant els dos últims anys. A l’entrada de segle la xifra es centrava en dos milions. Davant d’aquesta situació, l’oenegé Educo llança una campanya d’unes 20.000 beques menjador per a famílies amb necessitats.

L’oenegé Educo, que va néixer de la fusió d’Intervida i educació sense Fronteres, ha decidit per primera vegada frenar en la mesura de les seves possibilitats el problema de la malnutrició a Espanya. “De vegades es confon la fam amb la malnutrició. Els bancs d’aliments proporcionen menjar als qui no en tenen. Però això no evita que hi hagi famílies que mai no mengin fruita, ni carn, ni peix.” comenta el director d’Educo, José Maria Faura.

La situació es deteriora ràpidament. “Cada tres minuts cau en risc de pobresa un nen espanyol”, afirma Clarisa Giamello, responsable de sensibilització de l’oenegé Educo.

I afegeix que el 20 % dels nens espanyols estan en famílies en les quals tots els membres estan a l’atur. Com a conseqüència d’aquesta situació moltes famílies deixen de pagar el menjador escolar, els nens se’n van d’escola abans de dinar i després no tornen.

Educo planteja una contribució amb una donació de 12’50 euros mensuals, que permeten abonar la beca que correspon a una setmana. El plantejament es subvencionar la meitat del cost mensual del menjador igual com fan les administracions i també completar la meitat de la beca de les famílies que l’han obtinguda, però que no poden ni pagar aquesta part. Els professors, juntament amb els mitjancers de l’oenegé, són els encarregats de detectar les situacions.

Comentaris

A l'Escola El Turó tenim unes quantes famílies que tot i tenir beca de menjador de 3€/dia no poden pagar la diferència fins al preu final. Crec que serian succeptibles de ser ajudades. És possible ?? Quines passes hem de fer ??. Espero que us poseu en contacte amb l'escola.

Salutacions

Alfons García

Director de l'Escola El Turó

Bon dia,

Des de xarxanet.org només en fem difusió, per tal de sol·licitar aquesta informació, us recomanem posar-vos en contacte directament amb l'organització Educo.

Aquestes són les sevs dades de contacte:


educo@educo.org
Tel. 902 19 19 19 933 00 11 01

Moltes gràcies!

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou