Eicascantic fa una crida de voluntariat per obrir un servei de mainaderia

EICASCANTIC
Autor/a: 
Àngels Poblet
 Font: Pixabay
L'entitat vol fomentar l'empoderament i la participació de les dones migrades i nouvingudes a les seves aules. Font: Pixabay

Eicascantic fa una crida de voluntariat per obrir un servei de mainaderia

Autor/a: 
Àngels Poblet
EICASCANTIC

Resum: 

L'entitat vol fomentar l'empoderament i la participació de les dones migrades i nouvingudes a les seves aules.

La major part de processos migratoris són d’origen masculí i provinents d’Àfrica i Àsia. El 2021, l’Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic (EICASCANTIC) va atendre un total de 494 homes i només 298 dones, un 37’63% del total. D’aquestes, 171 corresponen al projecte de Formació i 55 al projecte de Dones (In)Visibles que assessora i acompanya a dones supervivents de violència masclista.

Aquest biaix de gènere pel que fa a la manca d’assistència de les dones migrades i nouvingudes als cursos de formació i a les sessions d’assessorament i acompanyament s’explica per diversos factors:

  • Manca d’una xarxa de suport: una gran part de les dones no tenen un teixit familiar al qual recórrer
  • Funcionament dels models familiars propis (tasques de la llar sense remunerar, cura dels fills...)
  • Feminització de la pobresa: el 70% de les persones en situació de pobresa són dones.
  • Desigualtats de gènere als països d’origen i als de destí
  • Invisibilització dins el col·lectiu de persones migrades

Tanmateix, des d’Eicascantic s'observa que les dones participants en els cursos obtenen un major coneixement dels seus drets i fomenten la seva participació ciutadana. També disminueix la seva precarietat i augmenta la seva inserció laboral. Per tal de continuar desenvolupant aquests projectes, l'entitat vol implementar un servei estable de mainaderia i ajudar a conciliar la vida personal i familiar, i necessita persones voluntàries.

Si vols formar part d’aquest projecte de voluntariat, pots escriure’t a comunicacio@eicascantic.org. No cal tenir formació prèvia ja que des de l'entitat s'encarreguen de la formació.

Afegeix un comentari nou