El Comitè 1r de Desembre impulsa una nova campanya de sensibilització sobre VIH/SIDA

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Comitè 1r de Desembre impulsa una nova campanya de sensibilització sobre VIH/SIDA

Associació per a Joves Teb

Resum: 

La plataforma catalana d'ONG dirigeix la seva iniciativa als municipis perquè actuïn contra l’estigma i la discriminació de les persones que pateixen aquest síndrome.

El Comité 1er de Desembre, format per més d'una vintena d'entitats, va llençar aquesta campanya fent-la coincidir amb el Dia per a la Discriminació Zero, que va tenir lloc el dia 1 de març.

La Plataforma unitària d’ONG-SIDA de Catalunya ha presentat el text d’una moció que demana a les adminsitracions locals que es sumin a la lluita contra l’estigma i la discriminació en relació al VIH/SIDA. D'aquesta manera posa de manifest la necessitat que totes les institucions s’impliquin en la que considera una de les millors estratègies per tal d'aconseguir-ho.

La moció insta a impulsar el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH, que encara no ha estat desplegat. Aquest pacte va ser aprovat pel Parlament de Catalunya fa aproximadament dos anys dins l’Acord nacional per a fer front a l’epidèmia del VIH a Catalunya i contra l’estigma relacionat, i vol fomentar un canvi en la imatge que es té del VIH a la nostra societat per fer front a la serofòbia.

Segons la plataforma, el text inclou també "el compromís a treballar des de les competències municipals per promoure la no discriminació en tots els seus àmbits d’actuació i a promoure accions clarament enfocades a reduir l’estigma que comporta el virus del VIH".

El Comité 1er de Desembre s'està posant en contacte amb diferents representants i agents polítics per tal d'aconseguir que es sumin a aquesta iniciativa el màxim d'ajuntaments possible.

Afegeix un comentari nou