El conseller de Governació, Jordi Ausàs, visita la Fundació Oncolliga

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, visita la Fundació Oncolliga

Resum: 

El conseller Ausàs ha destacat la tasca de voluntariat hospitalari, a domicili i d’acompanyamnet mèdic d’Oncolliga després d'una visita a l'entitat i ha recordat que a Catalunya hi ha més de 670.000 persones voluntàries.

El conseller de Governació i Administracions Públiques Jordi Ausàs ha visitat la seu de la Fundació Oncolliga i s’ha reunit amb diferents membres de l’entitat per conèixer de prop les activitats que realitzen. Ausàs ha remarcat la tasca de voluntariat hospitalari, a domicili i d’acompanyament mèdic que fa la fundació. També ha destacat, a nivell més genèric, la tradició associacitiva i de voluntariat a Catalunya i ha explicat que “actualment, el país compta amb més de 670.000 persones voluntàries, cosa que suposa que més del 13% de la població major de setze anys, duu a terme activitats de voluntariat”.

Durant la visita l’han acompanyat el president del Patronat, Josep Antoni Díaz; els presidents i vicepresidents de la Junta directiva, Josep Morell i Francesc Codina; la gerent de la Fundació Oncolliga, Rosa Maria Pujol; l'ex-gerent de la Fundació Oncolliga, expresidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social i actual síndica de Greuges de Barcelona, Assumpció Vilà; i el director general d’Acció Comunitària de Governació, Xavier Garriga.

La Fundació Oncolliga és una entitat sense ànim de lucre dedicada a millorar la vida de les persones malaltes de càncer. Forma part de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) i de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Entre els serveis que ofereix destaquen el suport i acompanyament en el procés de la malaltia, el suport psicològic, l’ajuda al domicili, l’assessorament jurídic i les ajudes econòmiques entre d’altres. A més, durant l’any, la Fundació també programa conferències i desenvolupa activitats formatives i informatives. En els últims cinc anys Oncolliga ha rebut més de 25.000 euros del departament de Governació, a través de la Secretaria d'Acció Ciutadana, per a programes de promoció del voluntariat.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou