El ‘Festival de Sopes del Món’ aposta pels productes ecològics i de proximitat

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
Un dels grups participants elaborant una de les sopes l'any passat.  Font: 9 Barris Acull
Un dels grups participants elaborant una de les sopes l'any passat. Font: 9 Barris Acull
Les entitats de Nou Barris organitzen el Festival de Sopes des de fa divuit anys. Font: 9 Barris Acull
Les entitats de Nou Barris organitzen el Festival de Sopes des de fa divuit anys. Font: 9 Barris Acull Les entitats de Nou Barris organitzen el Festival de Sopes des de fa divuit anys.

El ‘Festival de Sopes del Món’ aposta pels productes ecològics i de proximitat

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La trobada de cuina multicultural organitzada per les entitats de Nou Barris, a Barcelona, recupera el pols prepandèmic i es farà el 23 d’octubre.

La data de la cita del ‘Festival de Sopes del Món’ és el 23 d’octubre, però tothom que hi vulgui participar amb una sopa s’ha de decidir aviat, perquè les inscripcions ja estan obertes i la data límit per enviar la recepta a info@9bacull.org és el 9 d'octubre.

El Festival, que arriba a la divuitena edició, omplirà d’activitats i actuacions tot el diumenge 23 d’octubre al matí a la Marquesina de la Via Júlia, a Barcelona. Les sopes seran el centre, però també hi haurà circ‘El senyor de les baldufes’, de la companyia Penélope y Aquiles-, blues i productes ecològics i de proximitat amb l’Economat de Roquetes. Com cada any s'ha fet un concurs i el cartell triat és d'Anna Grimal.

“L’any passat es va fer al pati del districte per poder controlar l’aforament, però aquesta és una festa de les entitats i el veïnat i el seu lloc és al carrer”, explica la portaveu de la Xarxa 9 Barris Acull, Carmina Álvarez. El carrer torna a ser un espai a la Via Júlia.

Després de la suspensió obligada el 2020, a causa de la Covid-19, l’any passat ja es va celebrar amb un format més reduït i seguint els protocols sanitaris.

Per participar-hi aquest any cal enviar la recepta a info@9bacull.org abans del 9 d’octubre. A la pregunta de la participació que s’espera, Álvarez respon que encara està tot molt obert: “Impossible saber-ho. Estem en un context de crisi i això es nota a tot arreu. Esperem que hi haurà al voltant d’unes cinquanta sopes”.

La recepta ha d’incloure el nom de la sopa, la procedència, els ingredients, la forma de preparació i algun comentari curiós sobre el plat que es proposa. També cal indicar el nom de les persones que faran la sopa i el de l’entitat o col·lectiu del qual formen part, a més de les dades de contacte i de la quantitat de litres de sopa que es cuinaran el dia del Festival.

Fogons al carrer

Com ja és habitual, la sopa es pot dur feta de casa o bé cuinar-la allà mateix al matí. Es pot cuinar a la zona habilitada amb fogons al carrer. L’organització demana que si es necessitaran fogons i altres utensilis, com olles o cullerots, s’avisi amb temps. També es poden demanar les verdures que es necessitin per fer la sopa i aquest cop les servirà l’Economat Social de Roquetes. Es podran recollir divendres i dissabte a la seu de l’Economat o bé el mateix diumenge al recinte de la Via Júlia.

L’aposta per productes ecològics i de proximitat va començar l’any passat coincidint amb la celebració de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. “En l’anterior edició -recorda la portaveu de la Xarxa 9 Barris Acull- l’empenta als productes de proximitat va ser amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària i aquest any continuem amb els productes de l'Economat Social de Roquetes”.

El ‘Festival de Sopes del Món Mundial’ és una de les activitats amb més participació de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements i la Xarxa 9 Barris Acull, una xarxa integrada per més de vuitanta entitats de Nou Barris. La seva finalitat és treballar de forma coordinada per fomentar la convivència als barris. El ‘Festival de Sopes’ fa divuit anys amb l’objectiu de portar al districte molta gent de fora. Es fa des de l’any 2004 i s’emmiralla en el ‘Festival de Sopes de Lille’ (França).

Afegeix un comentari nou