El Fòrum Social de la Cura escalfa motors: en marxa els tallers virtuals

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social
Autor/a: 
La Centraleta
 Font: Fòrum Social de la Cura
Font: Fòrum Social de la Cura

El Fòrum Social de la Cura escalfa motors: en marxa els tallers virtuals

Autor/a: 
La Centraleta
La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social

Resum: 

Desenes de persones s'han aplegat ja en els diferents tallers que el Fòrum de les Cures ha programat com avantguarda de la sessió plenària que tindrà lloc el dia 12 de març.

En aquesta primera fase d'identificació de necessitats, reptes i palanques de canvi les entitats i persones que ho desitgen poden participar de forma activa als més de 15 tallers que s'han programat des del 14 fins al 28 de febrer. La virtualitat d'aquesta primera fase està afavorint la participació de persones i entitats d'arreu del territori i s'espera que aquesta dinàmica es consolidi en la màxima participació el dia 12 de març a les ponències finals del primer Fòrum Social de la Cura.

Podeu veure tot el programa d'activitats aquí

L'actual sistema de cura que abasteix la nostra societat es construeix sobre la base de relacions de desigualtat i injustícia social, i genera situacions de vulneració sistemàtica dels drets econòmics, socials i de salut de les persones cuidadores i també de les receptores de cura. La situació pandèmica va posar encara més de relleu aquesta realitat, accentuant la situació crítica d'emergència social i la urgència política d'aquest sector.

La cura és una necessitat que ens afecta de manera integral i transversal a totes i tots en diferents moments de la vida. Volem reconèixer i donar protagonisme a les persones cuidadores professionals i no-professionals, a persones amb necessitats específiques i singulars de cura i a totes les persones, col·lectius o projectes que vulguin participar, aportant la seva experiència, en l'elaboració d'un Sistema Nacional de Cura des de l'àmbit públic i comunitari.

El Fòrum Social de les Cures té per objectiu la redacció d'una demanda ciutadana orientada a la creació d'un Sistema Nacional de Cura i l'elaboració d'un decàleg que reculli les principals necessitats i demandes per construir un Dret a la Cura des dels valors de la justícia social, la dignitat, la diversitat i l'equitat. Alhora vol esdevenir un espai de trobada i coneixença entre persones i entitats que afavoreixi l'enxarxament i el sorgiment d'iniciatives col·lectives que ens ajudin a avançar cap a un sistema més just i equitatiu.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou