El Govern investiga les presumptes adjudicacions irregulars de centres de menors

FCVS
Dolors Bassa ha comparegut a la comissió d'Afers Socials  Font: Parlament
Dolors Bassa ha comparegut a la comissió d'Afers Socials al Parlament
Quatre adolescents del centre Estrep, fent temps un matí jugant al futbolí, abans no comencin les classes Font: Regió 7
Aquest 2017 ja han entrat 565 menors no acompanyats, un 99,2% més que el mateix període de 2016

El Govern investiga les presumptes adjudicacions irregulars de centres de menors

FCVS

Resum: 

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, anuncia també un estudi dels costos de la DGAIA i un dictamen per estudiar si la concurrència és clara.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient d’informació reservada per estudiar la denúncia de la CGT sobre l'adjudicació irregular d'alguns serveis residencials per a menors no acompanyats.

El sindicat va alertar al juny que la gestió d'alguns d'aquests centres s'havien atorgat a entitats a les quals havia estat vinculat l'actual director de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo. La CGT assegura que la Fundació Acció Social i Infància (FASI), de la qual Ricard Calvo n’era director operatiu, ha rebut 98 MEUR en adjudicacions. Bassa ho ha desmentit i ha afegit que tot el pressupost de serveis contractats per la DGAIA és de 98 MEUR i que, en concret, la FASI només rep un 3,4% del total.

A més, la consellera també ha anunciat que s’ha posat en contacte amb la Direcció General de Contractació Pública perquè sigui aquest organisme qui resolgui els casos de concurrència clara, per tal de dirimir diferències i ser més transparents. Per tant, en casos en què dues entitats quedin puntuades de manera similar, serà la direcció general qui elaborarà un dictamen i resoldrà la situació.

A banda d’aquests aspectes, l’expedient també ha d’aclarir altres relacions com ara, el sobrecost de lloguer d’algunes fundacions, tal com ha denunciat l’oposició. Per tal de tenir un control del cost de tots aquests serveis s'ha encarregat un estudi independent sobre els costos dels serveis de protecció a la infància que contracta la DGAIA.

100 places d’emergència per a acollir menors

Bassa ha explicat que el Departament ha creat 100 places per a diferents entitats a través d'un contracte d'emergència per habilitar centres i unitats d’acollida individuals per a nois i noies d’entre 16 i 17 anys que arriben sols a Catalunya provinent, majoritàriament, del Marroc.

També ha detallat que aquest 2017 ja han entrat 565 menors no acompanyats, un 99,2% més que el mateix període de 2016, que es va tancar amb 684. El canvi de perfil els darrers anys ha obligat al Departament a treballar per fer un primer acolliment abans que els joves entrin al sistema de protecció general.

Afegeix un comentari nou