El Grup Cooperatiu TEB posa en marxa un equip per avaluar l’accessibilitat cognitiva

Colectic
L’equip es vol consolidar com a proveïdor de serveis d’accessibilitat. Font: Grup Cooperatiu TEB
L’equip es vol consolidar com a proveïdor de serveis d’accessibilitat. Font: Grup Cooperatiu TEB

El Grup Cooperatiu TEB posa en marxa un equip per avaluar l’accessibilitat cognitiva

Colectic

Resum: 

L'equip està format per cinc persones que han rebut formació específica i que s'encarregaran de comprovar si els entorns, els serveis i els productes de comunicació són entesos per tothom.

Les persones que formen aquest grup procedeixen dels diferents Serveis Ocupacionals d’Inserció (SOI) de Barcelona, i també hi ha una persona tècnica del Departament de Comunicació i Accessibilitat Cognitiva del Grup Cooperatiu TEB.

Després de les 5 formacions teòrico-pràctiques sobre accessibilitat universal i avaluació d’entorns a què van assistir, ara ja estan desenvolupant la seva activitat des del mes de juny. La metodologia d'avaluació que segueixen és la de Plena Inclusión. Es tracta d'un mètode participatiu en el qual persones amb discapacitat intel·lectual formades en accessibilitat avaluen en primera persona les principals barreres de comprensió d’entorns i serveis i fan propostes de millora amb el suport d'una persona tècnica especialitzada.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat aquesta iniciativa i ha fet els primers encàrrecs per a l’equip d’avaluació. Aquests han estat l’anàlisis de l’Ateneu l’Harmonia, així com impartir formacions sobre accessibilitat cognitiva a estudiants de Disseny i de tracte adequat a guies de museu i equipaments educatius.

L’objectiu de l’equip és consolidar-se com a proveïdor de serveis d’accessibilitat, tant a nivell intern per a les activitats i comunicacions del Grup, com a nivell extern oferint els seus serveis a empreses i entitats que vulguin millorar la seva accessibilitat cognitiva.

Afegeix un comentari nou