El joc també té un Dia Mundial: el 28 de maig

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El joc també té un Dia Mundial: el 28 de maig

Resum: 

Passar una bona estona jugant és imprescindible per a persones de totes les edats i sobretot per als infants. El Dia Mundial del Joc, que se celebra el 28 de juny, reivindica el joc com una valuosa eina per generar una societat millor i defensa el dret a jugar de totes les persones d'arreu del món.

El Dia del Joc és una iniciativa que va néixer l'any 1998 de la mà de l'Associació Internacional de Ludoteques, ITLA (International Toy Library Association). Des de llavors, cada any s'organitzen activitats lúdiques arreu del món per celebrar aquesta diada.

L'article 31 de la Convenció sobre els Drets de l'Infant expressa que "els estats parts reconeixen el dret de l'infant al descans i l'esbarjo, al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seva edat, així com a participar lliurement en la vida cultural i en les arts". El manifest del Dia del Joc afirma que "jugar és una font inesgotable de plaer, alegria, descobriments, reptes i satisfaccions, que permet un creixement equilibrat del cos, la intel·ligència, l'afectivitat i la sociabilitat". És, doncs, un element fonamental en el desenvolupament de les persones.

Signa el manifest!

A la plana web diadeljoc.org trobaràs el Manifest del Dia del Joc. Defensa el dret a jugar de tots els éssers humans i les persones, entitats, col·lectius... que el signen es comprometen a promocionar la importància del joc i a difondre aquest dia impulsant activitats lúdiques.

Activitats a Catalunya

A casa nostra diferents entitats lúdiques, associacions de veïns/es, ajuntaments... organitzen activitats per celebrar la diada i proclamar que "jugar és un dret".

A Gavà l'entitat Plataforma Ludicosocial organitza un campionat de Trival per parelles. Serà a la Casa Gran (Carrer Major, 37), a les 18:30 hores de dissabte, 28 de maig.

A Platja d'Aro, el mateix 28 de maig, l'Ajuntament organitza la ludoteca "Tots en Joc", on hi haurà demostracions de jocs de taula, jocs d’arreu del món, jocs de circ, jocs de wii i play, inflables, etc.

Al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona, a la Rambla del Carmel, se celebrarà la IV Mostra de Jocs CREAJOC, amb espectacles, tallers, conta-contes i jocs en família. Serà el dissabte de 10:30 a 14:00 hores.

Diumenge 29 de maig, de 10:00 a 14:00 hores, al Pavelló Poliesportiu Joan Miró (C/ Aragó esquina C/ Llançà de Barcelona) se celebrarà la Jornada de Jocs Infantils, que l'Associació de Veïns i Veïnes de l'Esquerra de l'Eixample conjuntament amb Interculturalitat i Convivència organitza des fa sis anys. S'adreça a tots els nens i nenes de 4 a 8 anys de les escoles d'aquest barri i del barri de Sant Antoni.

Vols organitzar alguna activitat?

La plana web diadeljoc.org t'ofereix idees per muntar alguna activitat a la teva associació, barri, municipi... Mira l'apartat d'Idees!

Afegeix un comentari nou