'Petó Salat': La fibrosi quística a través dels ulls d’un familiar

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
El documental compta amb la col·laboració de l’associació Fibrosi Quística. Font: Font: Unsplash.
El documental compta amb la col·laboració de l’Associació Fibrosi Quística. Font: Unsplash.
La Fibrosi Quística és una malaltia genètica i hereditària, que es transmet conjuntament sense saber-ho, pel pare i la mare. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La fibrosi quística és una malaltia genètica i hereditària, que es transmet conjuntament sense saber-ho, pel pare i la mare. Font: Unsplash.

'Petó Salat': La fibrosi quística a través dels ulls d’un familiar

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

'Petó Salat' és un documental que vol reflexar la realitat de les persones que pateixen Fibrosi Quística i com ho viuen els seus familiars.

Amb la col·laboració de l'Associació Fibrosi Quística, Queralt Puig, estudiant del grau de Comunicació Audiovisual de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona ha produït i dirigit el documental ‘El Petó Salat’.

En ell, es reflecteix el dia a dia de la seva germana Aina, que pateix fibrosi quística. Es mostra com la Queralt va al metge amb els seus pares, juga a la platja o simplement pren les seves medicines.

Amb aquest documental de 7 minuts, l’autora vol apropar el tema de la fibrosi quística perquè tothom qui vulgui el pugui entendre i saber en què consisteix.

La fibrosi quística és una malaltia genètica i hereditària que es transmet conjuntament sense saber-ho, pel pare i la mare. Afecta tant a nens como a nenes i està present des de la concepció, però es pot manifestar més o menys tard després del naixement.

Es tracta d'una malaltia crònica, l’evolució de la qual varia d’una persona a una altra. És una malaltia greu, però no contagiosa.

Afegeix un comentari nou