El futbol inclusiu es consolida a Valls

Fundació Ginac
Autor/a: 
Elena Rodríguez
 Font:
Final de l'encontre celebrat a les instal·lacions blaugranes. Font: Valls Futbol Inclusiu
Partit entre el Valls Futbol Inclusiu i el Genuine de la Fundació Barça. Font: Valls Futbol Inclusiu
Partit entre el Valls Futbol Inclusiu i el Genuine de la Fundació Barça. Font: Valls Futbol Inclusiu

El futbol inclusiu es consolida a Valls

Autor/a: 
Elena Rodríguez
Fundació Ginac

Resum: 

Al Valls Futbol Inclusiu hi participen membres del Centre Ocupacional de la Fundació Ginac i alumnat de la unitat de Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI) de l’Institut Narcís Oller.

El Valls Futbol Inclusiu consolida la seva primera temporada regular sobre la gespa. Amb esportistes provinents de la Fundació Ginac i de l'Institut Narcís Oller de Valls, el conjunt vallenc ha acabat amb èxit la campanya esportiva amb el suport del Patronat Municipal de l'Esport de Valls i del Consell Esportiu de l'Alt Camp.

Els orígens de l'equip es remunten a la participació de les dues institucions impulsores a les sessions del projecte 'FutbolNet', que l'equip educatiu de la Fundació Barça duu a terme a Valls amb alumnat de tots els centres educatius de la ciutat. Una metodologia d’educació en valors i igualtat que ajuda l’alumnat a integrar-se en la societat, relacionar-se amb altres persones, mantenir hàbits saludables, i passar-s’ho bé gaudint de l’esport. Aquest projecte rep el suport de l’Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona, i Made to Play, que financien el programa. El Valls Futbol Inclusiu també ha iniciat converses amb l’Escola Valls Futbol Club per incloure l’equip inclusiu a les seves seccions, per a la propera temporada esportiva.

Per sumar esforços en la inclusió social, el Valls Futbol Inclusiu va ser convidat per la Fundació Barça el diumenge 29 de maig a conèixer les instal·lacions de la ciutat esportiva Joan Gamper, el Camp Nou, el Museu del Barça, i a jugar un amistós amb l’equip de futbol Genuine de la Fundació Barça. El partit de tornada es disputarà a la ciutat de Valls al desembre, durant la setmana de les capacitats organitzada per l’Ajuntament de Valls.

Afegeix un comentari nou